La Bonanova

Sarrià no crema (per ara): suspès el desnonament dels okupes d’El Kubo a Barcelona

Sarrià no crema (per ara): suspès el desnonament dels okupes d’El Kubo a Barcelona

La Ruïna

1
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els okupes d’El Kubo finalment no seran desnonats aquest dijous, tal com estava previst. Ho han anunciat ells mateixos a través de les seves xarxes socials, en una publicació a la qual han afegit: «Les forces repressives de l’Estat no es veuen capaces de desallotjar-nos. Per aquesta raó el jutjat ha suspès el llançament».

El Kubo és un immoble situat al número 6 del carrer de Joan de la Salle, al districte barceloní de Sarrià-Sant Gervasi. Al costat seu també hi ha un altre edifici que anomenen La Ruïna, i tots dos es troben okupats des de fa anys. En un comunicat, els seus representants expliquen que tots dos «són propietat de la SAREB, que actualment té 57.000 propietats buides repartides per tot l’Estat, la qual assenyalem directament i a la qual diem que no ens n’anirem». «Gent sense casa i cases sense gent. Davant aquesta injustícia sense escrúpols continuem okupant», afegeixen.

Així mateix, asseguren que aquest lloc és, a més d’una «llar» per a moltes persones, un centre on s’han organitzat «concerts, menjadors socials, teatre, poesia i xerrades».

Notícies relacionades

El desallotjament s’ha suspès després que els okupes hagin fet una crida a «resistir a la comitiva d’odi» que a més portava el missatge: «Si desallotgen La Ruïna i El Kubo, que cremi Sant Gervasi». Amb aquesta finalitat, els okupes s’han atrinxerat a El Kubo, que també estava envoltat de tanques de seguretat i diferents materials que en bloquegen els accessos.

«Sabem que no pararan i vindran contra nosaltres», prossegueix el comunicat, que conclou així: «El dia que la Brimo [Brigada Mòbil dels Mossos] arribi a La Ruïna o a El Kubo ens trobareu de cara».