On Catalunya

Costarà 21,2 milions

El passeig marítim entre la Mar Bella i el Fòrum començarà a construir-se el 2024

El passeig marítim entre la Mar Bella i el Fòrum començarà a construir-se el 2024

AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

2
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El tram inhòspit i deficientment urbanitzat que s’estén davant el mar al districte de Sant Martí, a Barcelona, es començarà a convertir en un passeig marítim d’aquí un any i acabarà cap a finals del 2025, si no esdevé cap retard. L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat en la comissió d’urbanisme aquest dimarts iniciar els tràmits per encarregar les obres d’un bulevard entre el Fòrum i la platja de la Mar Bella, una zona «desertitzada», segons definició del consistori. Es tracta del tram central dels tres que articularan el passeig que el consistori concep, que suma 11 hectàrees de punta a punta. La primera tirada que es preveu consolidar comptarà amb una vorera per a vianants d’almenys 12 metres i un carril bici per a ciclistes i patinets de quatre metres d’ample. El cost de les obres s’estima en 21,2 milions d’euros.

Notícies relacionades

El projecte preveu quatre rampes noves d’accés a la platja al llarg del recorregut. També es plantaran 1.000 arbres de 17 espècies per crear zones d’ombra. La zona enjardinada ocuparà 15.000 metres quadrats, un terç dels 40.474 metres quadrats que es remodelaran en la primera etapa del pla. També es construiran grades amb vegetació i s’instal·laran bancs. A la seva vegada, es planifica construir tres pistes de voleibol junt amb el camp municipal de futbol de Can Aranyó - Agapito Fernández i tres pistes més junt amb l’accés del carrer Josep Pla. La pretensió és que els camps desembarassin la sorra d’activitat esportiva. Amb la mateixa intenció, s’emplaçaran zones de jocs infantils a l’altura de Bac de Roda al bulevard.

«Espai humanitzat»

L’Ajuntament de Barcelona promet «un nou espai humanitzat i ben comunicat», mitjançant una reforma que aspira que sigui «l’inici de la transformació del front marítim per dignificar-lo i cosir-lo amb els barris» limítrofs al riu Besòs. És «l’últim tram de la costa barcelonina que queda per dignificar», emfatitza el govern de l’alcaldessa Ada Colau. Els tres accessos principals a la platja des del futur passeig marítim seran tres ponts a l’altura dels carrers de Bac de Roda, Selva de Mar i Josep Pla. El consistori destaca que, a part de millorar la via d’entrada a la costa, també procura amb la transformació adaptar-lo perquè la façana marítima a aquest flanc sigui «resistent davant els impactes del canvi climàtic». Les rampes també estaran adaptades a eventuals pujades del nivell del mar. A més, s’erigiran dues pèrgoles fotovoltaiques a l’altura de Selva de Mar i Josep Pla.