Borrasques ‘Fien’ i ‘Gérard’

Alerta per vent a Barcelona: Protecció Civil desaconsella anar en moto, bicicleta i patinet elèctric

  • El Meteocat estima que es poden arribar als 100 quilòmetres per hora

Alerta per vent a Barcelona: Protecció Civil desaconsella anar en moto, bicicleta i patinet elèctric

RICARD CUGAT\EFE VIDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’arribada de les borrasques ‘Fien’ i ‘Gérard’, obliga Barcelona i mig Catalunya a estar en alerta greu per les fortes ratxes de vent que s’esperen durant aquesta setmana. El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) estima que es poden arribar als 100 quilòmetres per hora, en especial a la zona del prelitoral i a cotes altes del Pirineu, tot i que la mitjana es quedarà en els 70 quilòmetres per hora.

Consells per evitar accidents

Notícies relacionades

Davant aquestes fortes ratxes de vent, Protecció Civil recomana l’ús de transport públic i desaconsella l’ús de motos, bicicletes i patinets elèctrics, tres dels transports més utilitzats a Barcelona.

Si malgrat l’avís, el ciutadà no té més remei que anar en aquests transports, aquests són els consells que ofereix Protecció Civil per evitar accidents:

  • Extremar les precaucions a l’hora de conduir, especialment a la sortida de túnels, avançaments i encreuament amb vehicles pesats en carreteres de doble sentit.

  • Prestar atenció davant la possible presència d’obstacles, que han sigut arrossegats a conseqüència del vent, a la carretera.

  • Moderar la velocitat, subjectar el manillar amb força i mantenir la trajectòria del vehicle. Evitar maniobres brusques, ja que corren el perill de bolcar davant vents transversals.

  • Es recomana evitar estacionar els vehicles en zones que puguin veure’s afectades per l’onatge.