Polèmica

La Guàrdia Urbana obre diligències per la Parenoelada que reuneix més de 1.500 motards a Barcelona

La Sindicatura de Greuges de la ciutat va reclamar que s’impedís la concentració pels seus efectes sobre el soroll i la contaminació

1
Es llegeix en minuts
EFE

Entre 1.500 i 2.000 motoristes vestits de Pare Noel han recorregut el centre de Barcelona aquest diumenge per celebrar la Parenoelada Motera 2022, tot i que la Guàrdia Urbana ha obert diligències per no haver comunicat la concentració.

Segons ha informat la policia municipal, els motoristes han entrat a la ciutat per la Gran Via de l’Hospitalet i han travessat el cor de la ciutat amb els vehicles adornats amb motius nadalencs.

La policia municipal ha obert diligències per no haver comunicat la concentració i estendrà una acta d’infracció si els motards cometen alguna irregularitat. A més està en contacte amb els Mossos d’Esquadra, fent especial atenció a l’afectació del trànsit per la convocatòria i les infraccions que es puguin cometre.

La Sindicatura de Greuges de Barcelona va demanar divendres passat a l’Ajuntament de Barcelona que adoptés mesures cautelars i impedís la Parenoelada Motera per ocupar la via pública sense permís, incompliments en seguretat viària i contaminació

Notícies relacionades

No obstant, les entitats convocants, Satan Rider i K-Choppo Riders Barcelona, van decidir mantenir la convocatòria amb l’objectiu de recollir joguines per als nens desfavorits. Fonts municipals van assenyalar que una concentració de motos d’aquest tipus pot provocar un augment de més de tres decibels sobre el soroll de fons de la ciutat, cosa que causa «importants» molèsties acústiques i, a més, suposa un excés d’emissió de contaminants a l’atmosfera.

A través del seu compte d’Instagram, Satan.rider va lamentar la falta de suport rebut i va assenyalar que altres concentracions de motos, com l’organitzada a Badalona, sí que compta fins i tot amb el suport municipal.

Temes:

Barcelona Motos