Contra un fons d’inversió

Sánchez Llibre acusa Colau de «fomentar la il·legalitat» per defensar els inquilins de la casa Orsola

  • Colau apressa un fons a frenar l’expulsió dels inquilins de la Casa Orsola

Sánchez Llibre acusa Colau de «fomentar la il·legalitat» per defensar els inquilins de la casa Orsola

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha acusat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de «connivència amb els okupes» i de «fomentar la il·legalitat», en el cas de la casa Orsola;unemblemàtic edifici modernista de l’Eixample adquirit per un fons d’inversió que no vol renovar el contracte de lloguer als actuals inquilins.

En roda de premsa, Sánchez Llibre ha apuntat que la carta que va enviar Colau als propietaris de la casa Orsola és «intolerable», una «ingerència sobre la propietat privada», que no té precedents, en les seves paraules.

Sánchez Llibre ha assegurat que la carta de l’alcaldessa, en què instava a la renovació dels contractes de lloguer, llança acusacions contra els propietaris de fets que no es corresponen amb la realitat i que han perjudicat la seva imatge davant l’opinió pública.

Així mateix, el president de Foment ha remarcat que els empresaris, inversors i propietaris «no són l’enemic» i que «ja n’hi ha prou de buscar fantasmes i enemics externs per justificar-se» i d’«ingerències» en assumptes privats. També ha aprofitat per defensar la propietat privada i dir que els empresaris «no poden tolerar atacs disfressats de paternalisme, ens trobarà davant, senyora Colau», ha afirmat i ha afegit que no permetran «cap atemptat al dret a la propietat».

A més, ha dit que l’actitud de Colau «contribueix a generar una inseguretat jurídica que afecta directament el mercat del lloguer, i provoca que els propietaris es facin enrere a l’hora de treure vivendes al mercat».

Notícies relacionades

L’advocada dels propietaris, María José Tarancón, ha destacat que la carta de Colau s’ha sumat a les amenaces i coaccions i a la «persecució» que pateix el seu representat. Per això, ha assegurat que el propietari, el fons d’inversió Lioness Inversiones, del qual ha dit que «no és un fons voltor», està estudiant denunciar l’alcaldessa.

Ha afirmat que a l’edifici no hi ha inquilins en situació de vulnerabilitat, ja que quan es va sol·licitar als veïns que l’acreditessin, no ho van fer. A més ha apuntat que l’Ajuntament de Barcelona es podria haver quedat amb la casa Orsola, si hagués exercit el dret de tempteig.