Pelegrinatge

Barcelona estrena senyalització del Camí de Santiago

  •  L’itinerari amb els nous senyals, un total de 44, recorre 12 quilòmetres de la capital catalana

Barcelona estrena senyalització del Camí de Santiago

MIKI LÓPEZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona ha estrenat aquest diumenge la senyalització del Camí de Santiago al seu pas per la ciutat, un acte que ha comptat amb la presència de representants d’entitats gallegues. L’Ajuntament de Barcelona ha informat que la senyalització del Camí de Santiago recorre 12 quilòmetres de la ciutat, amb 44 senyals repartits pels districtes de Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Sarrià i Horta-Guinardó. L’itinerari s’inicia a les Rambles i finalitza al laberint d’Horta, on s’uneix al GR-2 del camí de Montserrat, per continuar la peregrinació fins a Santiago de Compostel·la.

Aquest diumenge, al laberint de Horta s’ha descobert l’últim senyal del camí, un acte que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Castro Caldelas (Ourense); Sara Inés Vega; el subdelegat del Govern, Carlos Prieto; el president de Fegalcat (Federació d’Entitats Culturais Galegas a Catalunya), Domingo Balboa, i altres representants d’entitats gallegues a Catalunya. També hi han assistit els regidors d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Ramon Riera, i la regidora del districte d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón. Des de l’edat mitjana, nombrosos pelegrins compostel·lans han creuat Catalunya en el seu camí cap a Santiago de Compostel·la i el port de Barcelona també va ser un punt d’arribada des de diferents punts del Mediterrani.

Notícies relacionades

Els pelegrins que arribaven per mar a Barcelona iniciaven el seu pelegrinatge a peu a les Rambles, continuaven cap al carrer Ferran, passaven davant l’església de Sant Jaume i arribaven fins a la plaça del mateix nom. A partir d’allà el camí és molt recte: carrer del Bisbe, Portal de l’Àngel, passeig de Gràcia, Riera de Sant Miquel, Via Augusta, Príncep d’Astúries, avinguda de Vallcarca, Gustavo Adolfo Bécquer, passeig de la Mare de Déu del Coll, Dante, Estatut de Catalunya i Germans Desvall. Des d’aquest carrer, els pelegrins creuen Collserola i el camí els porta primer al monestir de Montserrat i, després, cap a Santiago.

El 2018, el Centre Gallec de Barcelona va portar al Parlament de Catalunya el projecte de marcar i reforçar la senyalització existent en tot el territori català. La denominada credencial del pelegrí, el document que acredita que els pelegrins han fet el Camí, es pot recollir al Centre Gallec de Barcelona, a la Rambla.