A Comte de Borrell

Precintada a l’Eixample de Barcelona una clínica dental clandestina

Precintada a l’Eixample de Barcelona una clínica dental clandestina

M.G

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona de l’Eixample han precintat un local que funcionava de manera clandestina com a clínica dental. La patrulla va rebre l’alerta per un possible incendi als baixos d’uns pisos del carrer de Comte Borrell on s’ubica un local de restauració.

A l’arribar-hi, els agents van comprovar que no hi havia cap incendi i, quan van procedir a realitzar una inspecció del local per assegurar-se’n, van trobar algunes deficiències administratives i higienicosanitàries. Durant la inspecció van trobar material compatible amb una activitat relacionada amb l’odontologia presumptament encoberta i posteriorment un entresolat on hi havia lliteres amb llums i calefactors que podien servir per realitzar serveis i/o intervencions bucodentals.

A més, els llits disposaven d’un dispositiu electrònic que activava una alerta a la zona del local de restauració. 

Sense titulació

Notícies relacionades

Els agents també van trobar una habitació on es guardaven medicaments d’ús odontològic i joies de metalls nobles, presumiblement utilitzades per fondre-les i posteriorment aplicar-les en empastaments i pròtesis dentals. També s’hi van trobar diversos paquets de guix que presumptament utilitzaven per fer motllos de peces dentals. 

Un dels responsables del local realitzava l’activitat odontològica sense la titulació corresponent, una condició que suposa un risc greu per a la salut de les persones. A més, el local i el material localitzat no complien les condicions requerides per una activitat mèdica o quirúrgica i tampoc es podia garantir la correcta desinfecció antisèptica.