Proves d’accés

Sindicats policials denuncien irregularitats en les oposicions de la Guàrdia Urbana

SAPOL i CSIF exigeixen que es repeteixi la convocatòria per considerar que hi havia aspirants que coneixien els detalls d’una d’aquestes

Barcelona    19.01.2021.    Barcelona.  La Guardia Urbana, en la foto en el cruce de las calles de Diputación con Urgell,  empezó hoy a multar a los usuarios de patinetes que no lleven casco y aquellos que lleven a sus hijos de ‘paquete’.   Medida que confundió a aquellos que no llevan casco siguiendo la normativa de la DGT pero que es diferente a la normativa decretada por el Ajuntament de Colau que exige obligatoriedad. Fotografía de Jordi Cotrina

Barcelona 19.01.2021. Barcelona. La Guardia Urbana, en la foto en el cruce de las calles de Diputación con Urgell, empezó hoy a multar a los usuarios de patinetes que no lleven casco y aquellos que lleven a sus hijos de ‘paquete’. Medida que confundió a aquellos que no llevan casco siguiendo la normativa de la DGT pero que es diferente a la normativa decretada por el Ajuntament de Colau que exige obligatoriedad. Fotografía de Jordi Cotrina / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Denúncies sindicals sembren dubtes sobre les proves d’accés a la Guàrdia Urbana d’aquest cap de setmana. Denúncies que han portat aquest dilluns el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, a manifestar que en cas que es comprovi que hi ha alguna «irregularitat» en les proves de les oposicions de la Guàrdia Urbana celebrades dissabte passat, «es repararà», informa Efe. Amb tot, Batlle ha evitat pronunciar-se sobre una possible repetició de l’examen, com demanen els sindicat CSIF i SAPOL.

Aquest cap de setmana, diversos sindicats van denunciar que semblava que alguns dels opositors tenien coneixement contingut d’una de les nou proves d’accés a la Guàrdia Urbana, un psicotècnic, i la Gerència de Persones i Desenvolupament Organitzatiu de l’Ajuntament de Barcelona va obrir un expedient informatiu per investigar-ho. «L’expedient informatiu tindrà unes conclusions que es passaran al tribunal (de qualificacions) que prendrà una decisió definitiva i ràpida», ha assegurat Batlle.

Batlle ha alertat les acadèmies que preparen persones per a aquestes oposicions i els professionals que s’ha de mantenir «l’absoluta confidencialitat» dels tests psicotècnics que es realitzen i ha afirmat que si en les proves de la Guàrdia Urbana s’ha produït «una filtració no procedent» es «determinaran responsabilitats» i «si hi ha alguna responsabilitat, s’exigiran».

Psicotècnic sota sospita

Notícies relacionades

Un total de 4.827 persones van participar dissabte, 5 de juny, en les proves per accedir a una de les 259 places del cos policial. Diumenge, els sindicats van informar que una de les proves psicotècniques feta servir en les oposicions podria haver-se utilitzat en la formació d’alguna persona aspirant.

L’ajuntament va indicar que l’havia adquirit amb els criteris que marca el reglament d’accés a les policies locals catalanes i va informar que obria d’ofici un expedient informatiu a fi d’«investigar la certesa d’aquestes informacions, verificar el procés i donar trasllat al tribunal perquè determini les actuacions necessàries».