25 nov 2020

Anar al contingut

Colau anuncia la instal·lació de 70 ambulatoris de campanya a Barcelona

Estaran en equipaments municipals i en carpes a l'espai públic per descongestionar els CAPs

Colau anuncia la instal·lació de 70 ambulatoris de campanya a Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat que s’està treballant per instal·lar 70 ambulatoris d’emergència en equipaments municipals i en carpes a l’espai públic per descongestionar els centres d’atenció primària (CAPs) per la recrudescència de la pandèmia de la Covid.

L’alcaldessa ha explicat que, després de cedir temporalment 45 espais en equipaments municipals perquè els CAPs puguin fer la campanya de vacunació de la grip «separada», ara s’està treballant amb altres emplaçaments perquè puguin fer també “circuits separats de PCR i Covid”.

Colau ha precisat, en una entrevista a TV-3, que en la llista hi ha uns 70 espais, alguns en equipaments municipals i altres espais públics a l’aire lliure on s’instal·laran «carpes temporals». 

Sobre les restriccions

En la mateixa entrevista, l’alcaldessa ha evitat pronunciar-se sobre la implementació del toc de queda, tot i que ha dit que està contenta que hi hagi col·laboració entre l’Estat i la Generalitat «per acordar un marc estable» i, en aquest sentit, ha demanat coherència i a la vegada que s’anuncien restriccions s'anunciïn reforços.

Sobre que la Generalitat estigui contemplant la possibilitat d’aplicar un confinament de cap de setmana per frenar la incidència de la Covid-19 a Catalunya, Colau ha dit que aquestes mesures s’han de comunicar quan estiguin tancades i consensuades, i ha reclamat a la Generalitat l’aprovació d’un pla de xoc econòmic per acompanyar els sectors afectats.