VEÏNAT INSEGUR

Els comerciants agafen el xiulet després de l'últim apunyalament del Raval

L'Eix Comercial demana una reunió amb l'Ajuntament de Barcelona abans del 30 de juny

Els botiguers lamenten la retallada d'ajuts a persones vulnerables i exigeixen més patrulles policials

whatsapp-video-2019-06-21-at-124337 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Els comerciants del Raval, 48 hores després que un indigent apunyalés greument al collun home de 26 anys, han demanat una reunió amb l’Ajuntament de Barcelona abans del 30 de juny. L’episodi, que hauria pogut tenir un desenllaç fatal per a la víctima sense la ràpida intervenció dels mateixos botiguers, ha esgotat la seva paciència davant de la inseguretat del barri. A la resta de forces polítiques, els imploren que no aprofitin aquest atac per a finalitats partidistes. 

En un comunicat llegit davant el número 51 del carrer de Joaquim Costa, on va ocórrer el succés dimecres cap a les 17.00 hores, l’Eix Comercial del veïnat ha lamentat "les retallades" en serveis socials per a persones vulnerables com l’indigent que va cometre l’apunyalament. També insta les autoritats a estrènyer la col·laboració amb les entitats del barri per millorar la coordinació. I exigeix que es doti el Raval de més presència de policies dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana. Sobretot, de patrulles amb uniforme a peu de carrer.

Tovalloles per tallar l’hemorràgia

La víctima era al carrer de Joaquim Costa parlant per telèfon quan va ser abordada per l’agressor. Va intentar treure-li el mòbil però l’home es va resistir i va rebre una punyalada al coll. Després de la ganivetada, els comerciants van sortir per donar la veu d’alarma amb el xiulet, tal com ha captat el vídeo que publica aquest diari, i alguns d’ells van portar tovalloles per contenir l’hemorràgia. D’altres van seguir a l’agressor fins al Pans & Company de la Ronda de Sant Antoni i van cridar l’atenció d’una patrulla dels Mossos, que va detenir el cotxe i va entrar a l’establiment. Els dos agents el van trobar als serveis del local i van aconseguir arrestar-lo.

Simultàniament a la detenció, els comerciants van fer frenar una ambulància que casualment també circulava per la ronda Sant Antoni en aquell instant. Les tovalloles, primer, i l’ambulància, després, van reduir el risc que va córrer l’home. Actualment es troba fora de perill.

Notícies relacionades

El xiulet s’ha convertit per a aquests comerciants en un símbol per combatre la inseguretat del barri. Cada vegada que els toca enfrontar un robatori o una agressió xiulen per avisar la resta de la comunitat. "El Raval té un comerç ric, divers i viu" que ara necessita "protecció".