Actuació policial

Cop a una via de subministrament de la cocaïna que venien llauners de Barcelona

Els Mossos i la Guàrdia Urbana duen a terme sis registres al barri de Navas i al municipi de Vic

video 3511428 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’objectiu era resoldre d’on sortia la cocaïna amb què estava traficant un grup de venedors ambulants de llaunes de cervesa que es movia pel barri del Raval de Barcelona. Les indagacions de la Unitat d’Investigació de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Ciutat Vella van conduir a l’altra punta de Barcelona, al barri de Navas. 

Aquest dimecres a les 7.00 hores del matí ha arrencat una operació conjunta dels Mossos i de la Guàrdia Urbana a tres domicilis de Navas. La desarticulació d’aquest clan ha inclòs també registrar una nau, un traster i un quart domicili al municipi de Vic. 

Fonts policials remarquen que amb aquest cop no s’ha curtcircuitat del tot el proveïment de cocaïna que els llauners ofereixen al Raval. Però sí que s’ha neutralitzat la font principal que nodria un dels grups més actius del barri. 

El grup de llauners inclòs en aquesta investigació es movia per diferents punts de Ciutat Vella però la principal àrea d’influència era el Raval. Compta amb alguns pisos en què emmagatzema la droga i utilitza els venedors ambulants per atreure els turistes.

Com ha explicat aquest diari, la guerra entre llauners que té lloc actualment a Barcelona amaga la disputa dels principals punts turístics de la ciutat. Però no per vendre llaunes de cervesa als turistes, sinó marihuana, cocaïna, pastilles d’èxtasi o substàncies que potencien les relacions sexuals. "No hi ha diners a les llaunes, sinó a la cervesa", resumeix un agent. 

Els diversos grups de venedors ambulants que trafiquen a la ciutat capten els turistes preguntant directament si volen comprar marihuana o cocaïna. Si els interessa, els acompanyen a pisos –gairebé sempre ocupats il·legalment– on es fa el mercadeig. 

Notícies relacionades

No són narcopisos com els que van provocar situacions infernals en tantes escales veïnals del Raval. En aquests pisos de la droga es venen substàncies de consum recreatiu, 'carburant’ per a la nit barcelonina.

A diferència dels narcopisos, que venien heroïna a toxicòmans que els la injectaven dins del domicili en condicions d’extrema insalubritat, els que regenten els llauners són simples magatzems de droga. El client, gairebé sempre un turista que vol cocaïna o pastilles, compra i marxa. 

Temes:

Drogues