un veí de sants-montjuïc: Josh Climent, actor

«A Sants pensem de manera molt alternativa»

Va ser protagonista al videoclip de la cançó 'Quin dia feia, amics', de Manel. I, a partir del 23 de desembre, pujarà a escena a la nova Sala Beckett, al Poblenou, amb 'Odisseus'. Els assajos s'han fet a Sants, al seu barri.

L’actor i guitarrista Josh Climent, a l’avinguda de Maria Cristina, als peus de la seva estimada muntanya de Montjuïc.

L’actor i guitarrista Josh Climent, a l’avinguda de Maria Cristina, als peus de la seva estimada muntanya de Montjuïc. / FABRIZIO CORTESI

2
Es llegeix en minuts
Carme Escales
Carme Escales

Periodista

ver +

Els Climent van arribar a Sants, des de València, fa molts anys. Perquè l'actor i músic Josh Climent (Barcelona, 1993) és la cinquena generació d'aquesta mateixa família, establerta ininterrompudament al carrer de Canalejas. Als baixos de la mateixa casa on avui viu ell, l'avi del seu avi patern va ser sabater, regentava el Rápido Climent. Generacions després, el local va ser una oueria, de la mateixa família.

Són cinc generacions amb la mateixa adreça postal, i la transcendència que aporta en un veïnat regentar una botiga en un barri amb tanta activitat comercial com Sants ha fet populars els Climent. Sobretot perquè Josh, el seu germà petit, el seu pare i el germà d'aquest són els membres d'un grup de rock, els Crazy Hat (www.crazyhatofficial.com) que ja han sigut part del cartell de les festes de Sants dos anys consecutius.

Entrepà a les altures

Viure en un barri de cases baixetes, petits carrers, amb un mercat municipal molt a prop, i també tenir molt pròxima una gran muntanya com Montjuïc, componen una vida urbana molt rural. I aquest veí de Sants hi treu partit. «Vaig tenir la sort d'estudiar a l'institut XXV Olimpíada (Dàlia, 2 bis), a Montjuïc», destaca l'actor protagonista del videoclip dels Manel de la seva cançó Quin dia feia, amics. «Molts dies, en la pausa per dinar o esmorzar, pujava a dalt de tot a menjar-me l'entrepà de tonyina», rememora Climent. «Era bestial, espectacular, ser allà a dalt amb la gran vista de la ciutat», afegeix.

Climent guarda un magnífic i entranyable record del seu pas per aquell institut enfilat a la muntanya, per aquelles vistes, i perquè hi va compartir aula amb altres actors, com Laia Manzanares i Oriol Pla, actors d'entre altres treballs, la sèrie Merlí de TV-3.

A més a més de superarrelat familiarment al barri de Sants, Josh Climent és la mena de veí que es troba bé allà on viu. També pel fet de tenir-ho tot a l'abast. Assaja els bolos amb la seva banda de rock a Sants; i, amb una trentena més d'actors, a Can Batlló prepara la seva pròxima intervenció teatral, en l'obra Odisseus, dirigida per Quimet Pla i que es podrà veure a la nova sala Beckett des del 23 de desembre fins al 8 de gener.

Assajar a canvi de netejar

Can Batlló és un dels exemples d'una cosa que destaca Josh Climent del seu barri. L'antic espai fabril, autogestionat pels veïns, il·lustra el caràcter de Sants que Climent defineix de la manera següent: «A Sants pensem de manera molt alternativa. És un barri creatiu i no tolerem les injustícies, i això es nota al barri»«I la reivindicació de Can Batlló com a infraestructura veïnal ho provaLa generació anterior a la meva ens ha traspassat l'esperit de lluita».

Notícies relacionades

«Els actors de la companyia teatral Tot Terreny buscàvem un local gran on assajar Odisseus perquè som 30 actors. A Can Batlló ens el van cedir a canvi de netejar-los l'espai. És d'agrair», comenta l'actor, que va actuar al Teatro Real de Madrid amb l'obra Mort a Venècia.

«Ens agradaria seguir a Can Batlló fent tallers de teatre. És un espai que s'ha de mantenir sempre viu», diu l'actor i músic. Va ser alumne de la Jam Session (Sant Germà, 8), l'escola de música ubicada també al barri de Sants-Montjuïc.Des d'allà tenia a un pas el seu lloc favorit. «Tot Montjuïc és màgic. Sempre et sorprèn. Quan menys t'ho esperes, topes amb algú curiós. Quan estàs negatiu, allà remuntes», afirma.