El banc de l'amor

Veïns de la Vila Olímpica denuncien constants escenes de sexe al parc de Carles I

L'ajuntament té pendent la millora de la il·luminació i la instal·lació d'horts urbans en aquesta zona verda

Un home masturba una dona al parc de Carles I, el 3 d’octubre. 

2
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No sembla gaire còmode, però aquest banc de ciment del parc de Carles I, a la Vila Olímpica, deu tenir alguna cosa perquè tanta gent, parelles o persones individuals, el facin servir per a pràctiques sexuals de tota mena. Fa uns mesos, aquest diari ja informava de la situació que es vivia gairebé diàriament en aquesta zona situada entre els bars del port i la parada de metro de la línia 4. A més dels 'botellons' nocturns, els pipís als portals, els excrements humans als intèrfons i les baralles, els veïns es queixaven de les constants unions perpetrades per joves de variat passaport. L'ajuntament va prometre condicionar el parc. Hi treballen. Però mentre no es porta a terme, els xavals no perden el temps.

El vídeo que acompanya aquestes línies, facilitat per una veïna, mostra un home en actitud 'carinyosa' amb una dona. Masturbant-la, vaja. I sobre el fred banc. Va passar el dilluns 3 d'octubre cap a les 13.30 hores. No es va buscar el resguard de la nit, o el recolliment dels arbustos. Els veïns van trucar a la Guàrdia Urbana, que es va fer carn al parc per intentar dispersar els amants, que ja havien passat a paraules majors, ella a sobre d'ell. "Va ser una situació surrealista, ells es van quedar molt tallats", aporta la resident anònima. 

MILLORES AL PARC

A principis del mes de juliol, quan aquest diari es va fer ressò de l'incivisme que pateix l'entorn del carrer de Moscou, els veïns van definir el seu barri com "una claveguera". L'ajuntament va col·locar un pivot a l'entrada de la via per evitar que els cotxes hi aparquessin, i això ha evitat el 'botellon' i l'ocupació de les porteries. Queda, no obstant, el parc de Carles I. El districte té pendent millorar la il·luminació, eliminar el llac i convertir la part sud, on hi ha el banc en qüestió, en horts urbans, cosa que permetria tancar l'entorn a la nit.

Un noi fa 'botellon' amb els pantalons abaixats al banc del parc. 

Notícies relacionades

En aquest mateix banc, un noi també va ser immortalitzat amb els pantalons abaixats mentre es feia un homenatge. Fora de càmera, els veïns del carrer de Moscou, amb llotja privada davant aquest espectacle, han vist fornici de tota mena. Des del juliol han detectat un increment de la presència policial, però, diuen, "no és suficient". "Mentre hi segueixi havent 23 discoteques al Port Olímpic, estem perduts".

La veïna que facilita el vídeo fa referència a l'alberg juvenil que una promotora té previst obrir a l'avinguda d'Icària, pròxima a la zona. Ahir dimarts es va celebrar un consell de barri en què es va posar el crit al cel davant una llicència que molts consideren "sospitosa". "Estan previstos 400 llits en una superfície de poc més de 2.000 metres quadrats. Això vol dir que els turistes, que pagaran quatre duros, faran vida al carrer. I si ja tenim problemes, imagina't quan obri les portes".