DECLARACIÓ AL PLE

Colau revela el seu "compromís ferm" de congelar el preu del transport públic de Barcelona

L'alcaldessa respon a la CUP que vol destinar cinc milions del pressupost a aquest fi

L'ampliació de la tarifació social és un altre dels objectius, que necessita de l'acord amb la resta d'administracions

Un tramvia del Trambaix al final del trajecte, a la plaça de Francesc Macià, al costat d’un autobús urbà.

Un tramvia del Trambaix al final del trajecte, a la plaça de Francesc Macià, al costat d’un autobús urbà. / ARXIU / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

L'alcaldessa de BarcelonaAda Colau, ha fet públic aquest divendres en el ple el seu "compromís ferm" de congelar el preu del transport públic. L'afirmació era arran d'una pregunta del grup municipal de la CUP, que plantejava què pretenia fer Colau amb la revisió anual de les tarifes que s'ha d'afrontar el mes que ve. La líder de Barcelona en Comú (BC) ha fet una crida a la resta de les administracions perquè augmentin la seva contribució al sempre deficitari sistema de finançament del transport públic.

Colau ha admès que fins que no ha assumit responsabilitats al capdavant de l'ajuntament no sabia fins a quin punt s'arrossegava el deute del sistema. Ha criticat que l'Estat ha disminuït dels 200 milions anuals que va pagar el 2010 als 99 milions d'aquest 2015, cosa que ha titllat d'"autèntic frau".

APEL·LACIÓ A LA RESPONSABILITAT 

El regidor de la CUP Josep Garganté ha instat Colau a augmentar l'aportació de l'ajuntament, alhora que avisava que si sols es congelen les tarifes la plataforma Stop Pujades, contrària a les pujades dels últims anys, es mobilitzarà. Ha sigut llavors quan l'alcaldessa li ha donat la xifra de cinc milions d'euros, que provindrien del pressupost municipal del 2016.

Notícies relacionades

No obstant, la responsable municipal, conscient que de moment no té els vots necessaris per tirar endavant el projecte de pressupostos, ha fet una "apel·lació a la coresponsabilitat" dels partits (sense esmentar-los) perquè la recolzin amb els números de l'any que ve.

LA RESTA D'ADMINISTRACIONS 

Amb aquest compromís d'aportar cinc milions per congelar una tarifes que l'any passat es van mantenir intactes com a conseqüència d'un pacte entre CiU i el PSC, Colau ha aprofitat per instar  les altres administracions (Estat però també Generalitat) a complir amb la seva part.