PRECAMPANYA ELECTORAL

Collboni vol generar 30.000 llocs de treball amb el seu pla econòmic

L'alcaldable del PSC censura la generació de superàvit i aposta per la inversió

Collboni, en un acte preelectoral, el novembre passat.

Collboni, en un acte preelectoral, el novembre passat. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / BARCELONA

El candidat a l'alcaldia del PSCJaume Collboni, ha presentat aquest dimarts el seu pla econòmic, amb què pretén generar 30.000 llocs de treball en el pròxim mandat. L'alcaldable ha elegit la seu del Col·legi d'Economistes de Catalunya per desgranar un programa que vol ser "la columna vertebral de la ciutat" ja que, ha subratllat, "del model econòmic que es plantegi depèn el model de ciutat".

Presentat pel regidor Joan Trullén, professor d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona i que no repetirà en les llistes del 24 de maig, Jaume Collboni ha defensat que el seu pla pretén generar riquesa per d'aquesta manera reduir les desigualtats.

Supeditació a la Generalitat

Com ja ha mantingut el seu grup municipal durant el mandat que s'acaba i també en la celebració del ple extraordinari sobre el deute, el candidat socialista s'ha queixat de la política "d'acumulació de superàvit" que ha portat a terme l'equip de govern de Xavier Trias. "No té cap lògica", s'ha queixat.

L'alcaldable del PSC, no obstant, ha assegurat que si es mantenen els estalvis bruts pressupostaris del 15% dels ingressos corrents i es manté un endeutament inferior al 60% dels ingressos corrents, es podria "fer molt més".

Inversions urgents de 440 milions

D'aquesta manera es podrien destinar, ha continuat en la seva exposició, uns 440 milions d'euros per pal·liar les necessitats "urgents" dels barcelonins. Entre les propostes que ha desenvolupat Collboni, hi ha la de convertir la inversió en el "motor econòmic". Ha xifrat en 4.220 milions d'euros la quantia que s'hi destinaria en el període 2015-2019.

Notícies relacionades

Acabar la Sagrera, la L-9, fer un pla d'inversió als barris, impulsar un programa de rehabilitació per a 80.000 vivendes (avançant els diners als veïns), entre altres, són algunes de les accions que preveu el pla econòmic.

Defensa del passat

Una vegada més, el socialista ha tret pit dels 32 anys de govern de progrés en la capital catalana. "Aquests llocs de treball no són una promesa electoral, una subhasta, sinó que sorgeixen d'un pla rigorós", ha dit.