Estat Islàmic reivindica l’atemptat en què van morir tres catalans

Estat Islàmic reivindica l’atemptat en què van morir tres catalans

CEDIDA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Estat Islàmic va reivindicar ahir l’atemptat terrorista a l’Afganistan en el qual van morir tres turistes catalans i tres ciutadans afganesos, un membre de seguretat i dos civils. L’organització terrorista ho va comunicar a través del seu canal de Telegram.

«Combatents d’Estat Islàmic van atacar abans-d’ahir un autobús turístic per a ciutadans de la coalició que recorria la ciutat. Tenien com com a objectiu els turistes cristians i els seus acompanyants», va indicar l’agència de notícies Amaq, afí a l’organització gihadista. Els atacants van fer servir metralladores amb què van tirotejar «set cristians i cinc xiïtes hazares», van afegir.

Repatriació i dol

Durant la jornada d’ahir, els dos espanyols que anaven en el grup i van resultar il·lesos en l’atac van abandonar el país, segons van informar fonts del Ministeri d’Afers Estrangers.

Un va sortir de l’Afganistan al matí, mentre que el segon va deixar el país unes hores més tard, després de decidir mantenir-se allà durant més temps «pel seu desig» per realitzar «unes gestions personals», van informar les mateixes fonts.

Notícies relacionades

L’ambaixador espanyol, Ricardo Losa, que resideix a Doha (Qatar), va arribar a Kabul per agilitzar els tràmit i la repatriació dels morts. La catalana ferida i ingressada en un hospital de la capital «evoluciona favorablement però el seu pronòstic és reservat», va assenyalar el ministeri.

Al matí, desenes de veïns de Terrassa (Vallès Occidental) van guardar un minut de silenci en homenatge a la farmacèutica del barri de les Arenes que va morir en l’atac junt amb la seva mare i un altre viatger català. L’alcalde, Jordi Ballart, va dir que el municipi està «profundament consternat» pel «brutal assassinat» d’E. S. V., de 31 anys, que tenia un «vincle especial» amb la ciutat i era una persona «solidària», «molt estimada» i un «referent».