Carolina Castro: "Sempre ve de gust tornar a BCN"

Carolina Castro: "Sempre ve de gust tornar a BCN"

B. G.

3
Es llegeix en minuts
B. G.

Carolina Castro porta les relacions públiques i de comunicació del Grup Tragaluz, un dels referents en l’hostaleria de Barcelona des de fa més de 30 anys, i que actualment compta amb 23 restaurants a Espanya.

¿Per què va escollir Barcelona?

Durant els 12 anys que vaig viure a París, la meva germana Rossana vivia a Barcelona, així que venia sovint de visita i la ciutat em va captivar des de sempre. Arran de la pandèmia i a la recerca d’una ciutat amb una qualitat de vida agradable, Barcelona em va semblar ideal. La seva mida, la seva proximitat amb el mar i amb la muntanya, i la seva ubicació estratègica com a pont entre França, la resta d’Europa i l’Amèrica Llatina, els meus mons, ha resultat perfecta per al que buscava. La meva va ser una decisió conscient, jo vaig voler viure a Barcelona i una vegada arribada he començat a arrelar.

¿Quins aspectes de la ciutat destacaria com a positius?

Barcelona té una mida perfecta, ideal per a la mobilitat, per conèixer gent i per a tota mena d’esdeveniments. Hi ha persones de moltes nacionalitats i comunitats molt establertes, em moc entre diversos grups socials, colombians, francesos i, és clar, catalans que m’han obert les portes des que vaig arribar. Amb freqüència rebo amics que venen de visita i se sorprenen amb la seva arquitectura i la seva oferta cultural i gastronòmica, Barcelona és una ciutat on sempre agrada tornar. També ofereix molt bona qualitat de vida gràcies als seus espais públics, carrers per als vianants, parcs i la proximitat del mar, que procuro aprofitar molt.

¿Quins aspectes de la ciutat cal millorar? ¿Com?

La seguretat és vital. Escolto amb preocupació històries sobre furts, alguns de violents, i confio que les autoritats puguin reforçar aquest aspecte. La neteja a les platges i en algunes zones turístiques també és una cosa que es pot millorar; els visitants que arriben a Barcelona s’han d’emportar la millor impressió de la nostra ciutat, igual com els habitants que n’hem fet la nostra llar. Quant a la restauració, sector en el qual treballo, sento que en ocasions hi ha manca de suport de l’administració. Valdria la pena tenir una legislació més flexible que beneficiï tots. Resulta complicat poder obtenir els permisos per tenir accions especials de cara als clients, posen límits extrems per a les terrasses, i alguns restaurants no aconsegueixen superar les pressions per part de l’administració.

¿Què espera de la Barcelona dels pròxims anys?

Notícies relacionades

Voldria continuar veient resultats en aspectes mediambientals que sento que van per bon camí. Un bon exemple és la creació de carrers per als vianants amb projectes d’urbanisme com el del carrer del Consell de Cent i més espais verds, parcs i jardins com els que han sigut inaugurats recentment. Estic segura que l’extensió del tramvia per la Diagonal contribuirà a connectar la ciutat i fer més amables els trajectes, perquè la gent pugui privilegiar el transport públic, molt menys contaminant. Aprecio molt la barreja de cultures que es troba a Barcelona, on turistes i locals convivim creant una ciutat molt dinàmica.

¿Quina sent que és la seva ciutat? ¿Què és el que més troba a faltar?

Soc colombiana i també francesa, però al pensar en la meva ciutat és difícil decidir. Tot i que vaig créixer a Bogotà, he viscut la major part de la meva vida adulta fora i cada ciutat ha sigut perfecta per al meu moment de vida i els meus reptes professionals. Avui soc feliç a Barcelona, em puc projectar aquí i m’agrada molt que els meus fills creixin amb tanta llibertat. Definitivament, soc una "barcelonian by choice".