Anar al contingut

Barcelona blinda que la narcosala Baluard segueixi al Raval

El pla de drogues s'aprova amb retard després que el possible tancament de la sala trenqués el consens

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres el Pla d'Acció sobre Drogues 2013-16 amb el suport de tots els grups excepte el PP, que s'ha abstingut, i en què ha blindat la continuïtat de la sala Baluard de venipunció --coneguda col·loquialment com a narcosala-- ubicada al barri del Raval.

Poques hores després de presentar-lo als mitjans, el Govern municipal de CiU va retirar el pla de l'ordre del dia del ple de juliol per la falta de consens, amb el principal motiu de la possibilitat que es tanqués la sala Baluard.

En el ple, la quarta tinenta d'alcalde i responsable de Qualitat de Vida, Maite Fandos, ha subratllat que aquesta narcosala "ha sigut un referent" i que no es tanca, sinó que es trasllada, cosa que queda explícita en el pla i compta amb el suport dels professionals de la sala.

En el redactat inicial ja es fixava el trasllat de la sala al barri "per millorar la confortabilitat" d'usuaris i professionals, amb la intenció de vincular-la a un centre sanitari, però en el definitiu es garanteix que seguirà oberta mentre no funcioni en la nova ubicació.

El redactat final, a què ha tingut accés Europa Press, queda així: "El CAS Baluard seguirà funcionant en les mateixes condicions actuals, fins que el nou equipament previst que l'ha de substituir estigui obert i, com a mínim, amb la mateixa cartera de serveis en ple funcionament".

A més, el consistori preveu obrir narcosales als districtes de Gràcia Nou Barris, i estudia fer-ho a l'Eixample, de manera que l'únic districte que no en té i on no es contempla és en el de les Corts, segons el mapa d'equipaments del nou pla de drogues.

La socialista Sara Jaurrieta ha destacat que el nou pla comença amb "mal peu" per l'embolic de la sala Baluard i qüestions com que l'Executiu de CiU hagi permès a la marca de cervesa Damm patrocinar un anunci contra el consum d'alcohol al carrer.

Isabel Ribas (ICV-EUiA) ha celebrat el futur garantit de Baluard al Raval i en millors condicions, després que CiU dinamités el consens al juliol, usant l'atenció a drogodependències "com a moneda de canvi en el seu tripijoc polític amb el PP".

El portaveu d'UpB, Joan Laporta (DC), ha afirmat que en línies generals és un bon pla, mentre que la popular Belén Pajares ha afirmat compartir la filosofia, però ha justificat la seva abstenció dient que s'ha de posar més èmfasi en la prevenció i la detecció precoç.

0 Comentaris
cargando