Ingredients Preparació El vi

Marmita de mariscos Gran Viña Sol

Marmita de mariscos Gran Viña Sol_MEDIA_1

Marmita de mariscos Gran Viña Sol_MEDIA_1

1
Es llegeix en minuts

Bodegas Torres. Aquest vi blanc ha sabut acoblar les virtuts de la varietat Chardonnay 85% amb el perfil de la Parellada 15%. Bon treball també en la fermentació, que combina inox i criança en fusta. S'ha buscat un estil propi que reflecteix la seva elegància. Preu: 9,70 euros.

Quatre vieires netes, quatre escamarlans, 300 grams de musclos, 16 escopinyes, 250 grams de xampinyons, 100 grams de béicon,

una copa de vi blanc, un gra d'all,

mitja ceba, una cullerada de

julivert picat, una culleradeta de pell ratllada de llimona verda, oli d'oliva,

Notícies relacionades

sal i pebre.

En una paella amb una mica d'oli daureu per les dues cares els cors de les vieires. Retireu-les i salteu els escamarlans, salpebreu-ho i reserveu-ho. A la mateixa paella, al mateix suc que han deixat els mariscos, sofregiu-hi el béicon tallat a tires petites. Netegeu els xampinyons, filetegeu-los i sofregiu-los en una marmita, saleu-ho i, quan hagin deixat anar la seva aigua, afegiu-hi la ceba i l'all picats finament, el julivert i el béicon amb el seu suc de cocció. Ho heu de mullar amb el vi blanc i coure a foc mitjà set minuts. Afegiu-hi els musclos nets i les escopinyes. Quan s'obrin les closques, retireu una de les valves dels musclos. Incorporeu-hi el marisc reservat i escalfeu la marmita perquè el marisc no s'endureixi. Empolseu la pell de llimona.