Tendència urbana a BCN

Bars i restaurants amplien propostes per atraure clientela

El 'brunch' del diumenge juga a allargar l'horari de dinar amb bufets desenfadats

Es disparen els 'afterworks' o trobades al sortir de treballar amb copes a preu especial

LIVING THE CITY. Itinerant. Consulteu horari i lloc a la seva pàgina web: www.livingthecity.com.Imatge: Afterwork amb taller d’estilisme.

LIVING THE CITY. Itinerant. Consulteu horari i lloc a la seva pàgina web: www.livingthecity.com.Imatge: Afterwork amb taller d’estilisme. / EL PERIÓDICO

5
Es llegeix en minuts
PATRICIA CASTÁN / MARINA MUÑOZ
BARCELONA

Mentre alguns esperen que la crisi remeti i les facturacions ressuscitin, cada vegada són més els empresaris que des de restaurants, bars musicals i hotels aposten per treure profit de les hores menys concorregudes de negoci. Per animar el personal no només a travessar la porta del local, sinó també a fer que el disfrutin i amb sort fidelitzar-lo com a client. Elsafterworks,o trobades amb aperitiu després de la feina, cobren força a la ciutat, mentre que elsbrunchintenten guanyar clients de diumenge, ampliant la franja horària de dinar d'una forma desenfadada. El repertori barceloní creix diàriament.

Al Gremi de Restauració de Barcelona, el seu president, Gaietà Farràs, té clar que en temps de vaques magres molts restauradors opten per «no estar-se quiets i buscar noves propostes», no sempre amb el mateix èxit. Les que proliferen a Barcelona es copien i s'amaneixen al gust local, ja que són comunes en molts països anglosaxons. Elsafterworksse celebren entre setmana, dia amb menys activitat dels establiments, i solen comptar amb consumicions a preu especial.

Al marge de les propostes individuals de cada negoci, en destaquen algunes d'organitzades, com Be Social Afterwork, on l'emprenedor Sergio Cubero crea una oferta tancada de diversió, punt per conèixer gent i potser fer fins i tot contactes de negocis, picar un aperitiu italià amb amanides i pintxos, escoltar música en directe (del funk al jazz) i prendre una copa. Tot per 10 euros el primer i tercer dijous de cada mes al Café Royale (Nou de Zurbano, 3. www.meetup.com/besocialafterworkbcn/). «És un esdeveniment cosmopolita on la gent es reuneix per desconnectar després de la feina», resumeix. I la gent pot ser un grup de col·legues, o bé persones que hi van soles i estableixen noves amistats.

Living the City, un club social que va néixer a Barcelona fa dos anys dirigit a dones i en què l'oci és el protagonista, també s'ha sumat a la moda. El dimarts 13 de desembre arribaran a la desena sessió. «Fem un taller temàtic i sopar estil còctel, ambnetworkingsocial, i es convida una dona de referència», explica Mónica Calvet, copropietària del negoci.

En essència, l'afterworkés un moment de descans, d'oci enmig de la setmana després de la feina, acompanyat amb músicachill out, amics o companys d'empresa, d'un còctel i normalment de tapa (sovint, gratis) que pot arribar a convertir-se en sopar. Un dels que han marcat la pauta és el veterà club Hyde BCN (passatge Domingo, 3), cada dijous, a les 20.30 hores.

La llista és extensa i els hotels hi juguen un paper destacat. Tots els dimecres des de les 19.00 hores, el Bar Marfil, de l'Hotel Murmuri (Rambla de Catalunya, 104) ofereix còctels a preus especials i una degustació gratuïta de les seves millors tapes després de la dura jornada laboral. En el cas del B-Hotel (Gran Via de les Corts Catalanes, 389) s'ofereix el B-Drunch, diàriament, per 12 euros que inclou tapes d'ibèrics, formatge, anxoves de l'Escala i pebrots de Padrón i copa de vi o cava.

El dimarts 6 de desembre se suma a aquesta iniciativa el glamurós bar Rien de Rien, de l'Hotel El Palace. «Es portarà a terme cada dimarts a partir de les 19.00 hores, amb dues sessions de música en viu (22.30 i 00.30 hores) , còctels especials, sorpreses i, per als 30 primers clients, una invitació asnacks», expliquen.

FITXATGES / Entre els que s'hi acaben d'incorporar, la nova cocteleria La Martinera (Muntaner, 102) és lloc de trobada de moda tots els dimecres (de 20.00 a 23.00 h), amb bona música, els tragos de Miguel Ángel Palau i -cortesia de l'annex Casa Chelis- canapès, pintxos, tapes calentes i fredes i un seductor assortiment de pastissos.

També s'hi apunta només aquest mes, els dijous, a les 19.00, el restaurant i bar Daps (Diagonal, 469), amb el discjòquei César de Melero i gran selecció de gintònics.

En cap de setmana, en canvi, s'imposa elbrunch,una fusió d'esmorzar (breakfast)i dinar (lunch) que s'acostuma a dur a terme els diumenges entre les 10.00 i les 16.00 hores. Una combinació de gustos en què dolç i salat s'entrellacen. El concepte, molt de moda als EUA, ha arrelat en locals i hotels de Barcelona gràcies al seu esperit cosmopolita i a la gran quantitat d'estrangers residents.

VERSIÓ MEDITERRÀNIA/ Els ous Benedict, elspancakes(creps), el béicon, les fruites i diferents pans i brioixeria conformen el tradicional macrodinar. Però perquè funcioni aquí se li dóna un toc local.

Un bon exemple, en versió sofisticada, és el que proposa el Café Veranda, de l'Hotel Arts (Marina, 19). «Tenim unbrunchamb especialitats mediterrànies, que inclou amanides i mariscos», detallen. A més, carns, sushi acabat de fer i selecció de formatges i embotits. Si el client s'ho pot permetre s'imposa l'sprunch,que inclou una sessió a l'Spa Six Senses abans del festí.

El B-Lounge, del Barceló Raval (Rambla del Raval, 17) aposta, a un mòdic preu (25 euros), per cinccorners(cantonades), dedicats cadascun a una secció gastronòmica: cafès i infusions, rebosteria, vegetals, pans i embotits i fruites. Hi afegeix premsa local i internacional i punxadiscos. El Jardín, de l'Hotel El Palace (Gran Via, 668), a més d'unbrunchdel xef Romain Fornell (una estrella Michelin, i unshowcooking), disposa de servei especial per als més petits de la casa, amb zona adaptada amb tele, DVD, tallers de maquillatge i amb cangur.

Més original encara, el Drunch de l'Eclipse, dalt de l'Hotel W, on ofereixen eldrunchasiàtic Yum Chao, fusió de berenar i sopar, de 15.00 a 17.00 hores, per 20 euros, a base de dim sums, postres i te, amenitzat amb música.

Notícies relacionades

Entre altres locals més petits que han apostat per aquest tipus d'àpats hi ha el Milk (Gignàs 21), que després del seu èxit inicial en munta un diàriament, de dilluns a diumenge, de 10.00 a 16.00 hores; el seu germà petit, el Marmalade (Riera Alta, 4), i el Bar Rosso, amb una decoració que evoca clubs d'elit del Hong Kong dels anys 30 (Hotel Market. Sant Antoni Abat, 10).

«El famós Bloody Mary, el Bellini i el Mimosa (suc de taronja i cava) són ideals per acompanyar elbrunch», apunten els propietaris del restaurant Dostrece (Carme, 40), que són originaris de Los Angeles i van importar la tradició.