Situació del transport públic a BCN

El metro rep l'últim dels 10 nous trens per reforçar la L-1

El transport del comboi s'ha fet per les vies de Renfe des de Sabadell

2
Es llegeix en minuts
ÒSCAR BUETAS / BARCELONA

La L-1 del metro està a punt de culminar el pla d'ampliació que augmenta un 40% el nombre de combois en servei. L'últim dels 10 nous trens de la sèrie 6000 va entrar a les vies d'aquesta línia del suburbà a l'estació de plaça de Catalunya divendres passat a la matinada després d'un complex viatge des de la fàbrica de CAF a Saragossa que va acabar als tallers de Santa Eulàlia. Els cinc vagons van ser portats primer en camions fins a l'estació de Sabadell Sud de Renfe, on una locomotora dièsel els va arrossegar per la línia de Rodalies fins a Plaça Catalunya. Aquí hi ha una singular connexió entre la via d'Adif, que utilitza Renfe, i la L-1, totes dues d'ample ibèric a diferència de la resta de línies del metro, més estretes.

Quan d'aquí a unes setmanes, després de les proves reglamentàries, aquest últim tren entri en servei, la línia haurà passat de 24 a 34 combois. Aquest reforç ha permès augmentar notablement la capacitat de transport i millorar la freqüència de pas, que al juny, a l'arribar el primer tren, era de 3 minuts i 40 segons, el segon més alt de la xarxa. L'objectiu de dos minuts i mig no s'aconseguirà fins al 2010 amb la implantació del sistema de circulació ATP.

DESCÀRREGA DE VAGONS

Notícies relacionades

Els tallers de la L-1 als extrems de la línia, Santa Eulàlia i Sagrera, no tenen habilitat cap lloc per a càrrega i descàrrega de trens, ja que estan totalment urbanitzats. Això ha fet que s'hagi d'usar el desviament o canvi d'agulles de Plaça de Catalunya. La L-1 és d'ample ibèric perquè inicialment, en la primera meitat del segle passat, es pretenia unir amb ella les dues línies de ferrocarril de la ciutat, la de la Companyia del Nord (Plaça de Catalunya) i la de MZA (Sants).

Els trens que fins ara tenia la L-1 es van carregar a la terminal de mercaderies de Can Tunis, i van ser arrossegats fins a Bellvitge, Sants i Plaça de Sants. No obstant, per les obres de l'AVE, no es pot accedir des de Can Tunis a Sants sense fer maniobres, i per això s'ha optat per portar els cotxes a Sabadell Sud. Amb els nous tallers d'Hospital de Bellvitge en obres, difícilment es tornarà a usar el desviament de Plaça Catalunya, ja que hi haurà una zona de càrrega de trens des de l'exterior.