La reposició d'un muntatge emblemàtic

'Varietés' a La Cubana

Veteranes vedets del Paral.lel barceloní s'emocionen amb la funció inaugural de 'Cómeme el coco, negro'

El grup teatral reivindica les plomes i els lluentons

2
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / BARCELONA

El públic posat dret va acomiadar ahir la funció inaugural deCómeme el coco, negroal cine Coliseum reconvertit en teatre. Cares conegudes del món de l'espectacle com Abel Folk, Mercè Arànega i Lluís Soler i veteranes estrelles que abans van brillar al Paral.lel com Merche Mar --que va arribar acompanyada per Lidia Moreno, una altra famosa d'El Molino--, Lita Claver, àliesLa Maña,i Carmen de Lirio van disfrutar amb la reposició d'aquest entranyable espectacle.

Les exvedets van recordar els temps en què elles, com els actors d'aquest Teatre Cubà de Revista que dirigeix Jordi Milán, recorrien Espanya animant el públic amb les seves plomes, lluentons, cançons i números picants. Com la resta dels espectadors, van entrar en l'original joc de La Cubana, van riure amb la descaradura dels seus intèrprets i van disfrutar veient en escena no tan sols les vedets Mimi Lumière (Meritxell Duró) i Piluca Sotomayor (Meritxell Huertas), sinó també a personatges menys enlluernadores com les encarregades de sastreria.

"Ha sigut com tornar al passat", deia a la sortida Diomny, el còmic d'El Molino, una mica emocionat. "A casa tinc una maleta blava com la que treuen", va afegir degustant els xurros i la xocolata calenta que La Cubana va oferir als seus convidats en plena Gran Via, amb arròs a la cubana i cava. Un menú tan sorprenent com el muntatge.

Cómeme el coco, negrorendeix homenatge a les companyies de teatre de varietats. La Cubana va triomfar amb aquest espectacle al Mercat de les Flors el 1989 i ara el reposa per celebrar amb el públic les bodes de plata de la companyia. "M'ha encantat. Són els millors, uns professionals", va sentenciar Merche Mar. A prop seu l'actriu Rosa Novell i el periodista Jordi González destacaven la gran semblança entre la funció d'ahir i la dels 80.

Diferències i similituds

Notícies relacionades

"Em recordava gairebé de tot, és increïble", va comentar el presentador. "Encara que les actrius i els actors són diferents, tot és molt semblant perquè els personatges són els mateixos", va destacar Novell. "La principal diferència és que el recordava méscutre. El vestuari no era tan bonic i les actrius estaven més culgrosses, no tan estilitzades. Tot i així, segueix sent fantàstic".

També a l'estrena d'aquesta renovada versió hi van assistir actors històrics de La Cubana com Mercè Comes, Mont Plans i Anna Barrachina. Van comprovarin situque, malgrat els canvis, l'esperit de l'obra segueix intacte.

Temes:

Teatre La Cubana