estiu // CINE

Jordi Llompart filmarà a Namíbia un film en memòria de la seva filla

Verónica Blume debuta amb aquesta cinta, que explora el cine digital en 3D

2
Es llegeix en minuts
CRISTINA SAVALL / BARCELONA

Jordi Llompart, director de la pel.lícula de gran formatEl misteri del Nil, creu que el cine digital en tres dimensions obre una nova era en què, de nou, el públic assistirà massivament a les sales. Aquesta convicció l'ha portat a emprendre un nou rodatge per terres africanes especialment complicat per les seves dificultats tècniques.The magic tale (El conte màgic)és el títol provisional d'aquesta pel.lícula de ficció inspirada enEl cor damunt la sorra, un relat fantàstic sobre els valors essencials de la vida que l'autor va dedicar a la seva filla Jana, morta fa dos anys.

"Jana representa un preciós univers ple d'imaginació i de sentiments positius, que m'agradaria transmetre a molts altres nens, i als seus pares. La seva veu i la seva mirada han de trobar complicitats. Això em mou i em motiva a dirigir aquesta pel.lícula, que ja no és meva sinó d'un gran equip", assegura Llompart, que just avui ha arribat a Namíbia.

NITIDESA I IMPACTE

En aquest país comença la fase prèvia al rodatge amb l'elecció definitiva dels nens protagonistes, i les primeres proves sobre el terreny de les Magic Cam, dues sofisticades càmeres estereoscòpiques --la lleugera pesa 38 quilos i la més sòlida, 92--, prototips dissenyats a mida per l'empresa catalana Apuntolapospo. El repte tècnic s'engrandeix per la fusió d'imatges reals amb personatges animats dins del cel.luloide d'una pel.lícula destinada al format Imax i al mercat 3D digital, en aquests moments el més emergent per la qualitat, la nitidesa i l'impacte de les imatges. Un fet que ja va intuir el cineasta francès Luc Besson, que va experimentar amb aquest tipus d'eines digitals aArthur y los Minimoys.

"Veure aquest tipus de cine és una experiència immersiva. La pantalla desapareix. Et sents dins de la pel.lícula. Amb això, el gran espectacle retorna als cines, perquè aquestes imatges únicament es poden percebre en una gran sala. Almenys a dia d'avui, no té competència". Jordi Llompart assegura que a Espanya no hi ha cap precedent. "No s'ha fet mai res d'igual". Però la seva iniciativa coincideix amb altres superproduccions en 3D digital que neixen amb la intenció de revolucionar el cine del segle XXI.

DE CAMERON A SPIELBERG

La més esperada ésAvatar, de James Cameron, que disposa d'un innovador sistema virtual que aconsegueix que els personatges i escenaris generats per ordinador semblin reals. La seva estrena està prevista per al 2009, el mateix any en quèThe magic taleestarà a punt per exhibir-se. No és l'única. Peter Jackson i Steven Spielberg acaben d'aliar-se per filmar en 3D la trilogia protagonitzada per Tintín, l'heroi de tebeo belga d'Hergé.

Notícies relacionades

De moment, Jordi Llompart ha fitxat un equip de renom internacional. Davant la càmera, debutarà Verónica Blume. Serà la primera pel.lícula de la famosa model, que només havia actuat aOut of the blue, una sèrie dirigida per Matthew Hastings. I darrere la càmera destaca Michael Ruben com a productor executiu, el mateix treball que ha fet aquests últims 10 anys a El Deseo, la productora de Pedro Almodóvar.

L'operador de càmera és William Reeve --dels cineastes més reconeguts en el format Imax-- i el director de fotografia és Tomàs Pladevall. Un luxe.