L’ESTRATÈGIA DEL NOU PRESIDENT

Laporta vol Haaland per dissuadir Messi

  • Diversos directius i executius d’equips de Primera, que van compartir llotja amb Laporta en partits de Lliga al març, confirmen l’objectiu del nou president

  • Laporta vol demostrar-li a Messi amb el fitxatge del jove i gegant noruec, un golejador amb aires de Luis Suárez, que el projecte que prepara va molt de debò

  • Directius de Primera consideren que, quan Messi va enviar el burofax, no tenia ni idea del potencial de La Masia, ja que desconeixia que darrrere d’Ansu Fati n’hi havia molts d’altres

  • L’as argentí, que, de moment, no ha rebut cap oferta, només podria tenir una sortida, via PSG, si Florentino Pérez segueix encapritxat de Mbappé, enfosquit per Neymar

Laporta vol Haaland per dissuadir Messi
5
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

«Crec que sé on jugarà Haaland l’1 de setembre». La sentència, perdó, la insinuació de Hans-Joachim Watake, Director Executiu del Borussia de Dortmund, que alguna cosa ha de saber d’això, ha sigut compartida per directius i executius de dos dels equips de Primera Divisió que es van enfrontar al Barça al llarg del mes de març i que, en converses, cert, desenfadades però amb un punt de rigor, il·lusió i bones intencions, que van mantenir abans, durant i després del partit amb Joan Laporta, nou-vell president del club blaugrana, els va expressar el seu desig, la seva intenció, la seva il·lusió de poder fitxar el jove golejador noruec, de 20 anys, per poder retenir, renovar i demostrar a Leo Messi que el nou projecte culer «va molt de debò i pretén ser tremendament competitiu».

És evident que la situació del futbol europeu, espanyol i també del Barça és molt delicada i pot fer molt voltes. En primer lloc perquè el Barça, no només ha de conèixer, en els pròxims dies, la ‘due diligence’ encarregada per Laporta que podria demostrar que el club haurà de rebaixar tots els seus números (i fitxes) en un 30%, sinó perquè tot i que, ara, Messi no tingui cap oferta en ferm per abandonar (lliure) el Barça, no és menys cert que un sol moviment de Florentino Pérez podria canviar el panorama amb què s’enfrontarien Laporta i la seva mà dreta, Mateu Alemany, per a la remodelació de la plantilla culer.

Silenci al voltant de Leo

No hi ha dubte que el Manchester City, que, per fi, ha entrat a les semifinals de la Champions de la mà de Pep Guardiola, admirador però amb escassa química amb Messi, no sembla disposat a tornar-se boig per l’estrella argentina, que ja no garanteix títols per si sol, camí dels 34 anys. No hi ha dubte que la caiguda del Dortmund als quarts de la Champions i la seva més que difícil, gairebé impossible, classificació per la pròxima Copa d’Europa, així com els set partits consecutius que el gegant noruec porta sense marcar, amb el seu equip i amb Noruega, el converteixen en un jugador amb qui el club alemany vol fer caixa. Però si Florentino, renovada la seva presidència (sense rival), decideix gastar-se en Kylian Mbappé el que s’ha estalviat en els últims dos anys, el PSG tindrà, empès per ‘Ney’, la temptació d’anar contra Messi.

Totes les fonts consultades per ‘El Periódico’ asseguren que Messi pare, a cavall de Rosario, Nova York i Miami, no té, de moment, cap intenció de desplaçar-se a Barcelona. S’insisteix en què Messi és feliç, està tranquil i amb la idea de no decidir fins al final de temporada el seu futur. Se sap, també, que Laporta sí que ha dialogat telefònicament amb Jorge Messi i, sens dubte, ha expressat, personalment, la seva intenció a Leo de preparar-li una oferta econòmica interessant i, per descomptat, garantir-li una remodelació de la plantilla capaç de satisfer les seves reclamacions de comptar amb jugadors que l’acompanyin per poder tornar a guanyar títols a Espanya i Europa.

Contracte vitalici

És evident que l’oferta econòmica mai podrà competir, en cas que existeixi, amb la que li ofereixi el PSG o el City, que podria allargar la vida futbolística de Messi amb la seva franquícia als Estats Units. Però l’oferta del Barça podria girar al voltant d’un contracte o pròrroga de l’actual vitalici, en el qual quedi contemplada la possibilitat que se’n vagi dos o tres anys als EUA, concretament a l’Inter Miami, el club de David Beckham, i tornar a Barcelona a complir la funció que li vingui més de gust des d’ambaixador fins a director esportiu, com va comentar a l’entrevista amb Jordi Évole.

«Una cosa està clara, quan Messi va enviar el famós burofax, no tenia ni idea de la generació futbolística que estava sorgint ja a La Masia, ¡ni idea!», ha explicat un dels executius de Primera que, durant un d’aquests partits de lliga que el Barça va jugar el mes de març, va compartir llotja i xerrar amb Laporta. «En aquest sentit, és evident que, no només l’elecció del seu amic Laporta com a president sinó el fet que com més tardi en anar-se’n, menys ganes tindrà, ell, la seva dona i els seus fills, de marxar, fan que cada vegada hi hagi més possibilitats que segueixi al Barça. No oblidem que Leo va camí dels 34, que ja no decideix com decidia abans, que els partits grans, aquells que t’acosten o donen els títols, ja no els pot guanyar sol i, per tant, que la possibilitat de tenir diverses ofertes es redueixen, per no dir que no existeixen».

Un futur il·lusionant

Per un altre interlocutor de Primera Divisió, el fet, en efecte, que Messi estigui descobrint tot el que ocultava La Masia i l’agosarat Ronald Koeman, amb qui gaudeix d’una gran química, està traient a la superfície, com són joves del nivell d’Ansu Fati, Pedri, Mingueza, Araujo, Ilaix, Dembélé, Trincao, Dest, Eric García, Riqui Puig, Nico González, Konrad de la Fuente... «fa que Leo tingui la temptació, en aquests moments, d’apadrinar-los, ajudar-los, viure de la seva joventut, tot això afegit a l’arribada d’un nou Suárez, tipus Haaland, un autèntic depredador de l’àrea, a joves consolidats com Ter Stegen o De Jong i el reforç dels veterans de sempre, tipus Piqué, Sergio Roberto, Busquets o Alba».

Notícies relacionades

És evident que Laporta, ara ja reforçat finalment per Alemany, que d’això en sap una estona, ja ha contactat amb Mino Raiola per conèixer en quines condicions pot sortir Haaland del Borussia i quines són les seves pretensions (les de Raiola, que solen ser escandaloses) i les del futbolista. No és menys cert que, per afrontar un fitxatge així, primer s’ha de resoldre la rebaixa, encara pendent, de la suma total de fitxes de l’actual plantilla i, fins i tot, estudiar la possibilitat de traspassar, potser, a algú amb mercat com Antoine Griezmann, per descomptat desprendre’s de Pjanic i, com no, desempallegar-se de l’altíssima fitxa de Coutinho. Laporta i Alemany hauran de fer provisió d’estalvis i trobar, per descomptat, la complicitat de la plantilla per fitxar Haaland.

Cap operació és, en aquests moments de pandèmia, de crisi, de baixada d’ingressos fins i tot en un 30% en els clubs grans, fàcil i tampoc ho serà el fitxatge de Haaland per part del Barça. El que sí que sembla evident és que Laporta ha centrat els seus ulls en el golejador noruec abans, evidentment, que en ‘Ney’, encara amb litigis judicials amb el Barça i convertit, ja sí, en l’estrella d’un PSG, que tem que Mbappé acabi al Reial Madrid com molts pronostiquen.

Temes:

Barça