Les fotos d'Arthur que obren un conflicte entre el Grémio i el Barça

El millor jugador de la final de la Libertadores es vesteix de blaugrana al costat de Robert Fernández

zentauroepp41162306 robert fern ndez con arthur ramos  jugador del gremio de por171202141959

zentauroepp41162306 robert fern ndez con arthur ramos jugador del gremio de por171202141959

3
Es llegeix en minuts
Joaquim Piera

Arthur, l’última joia del Grémio, es va enfundar la samarreta del FC Barcelona. Són dues instantànies, en la primera, en grup amb André Cury, l’home de la secretaria tècnica blaugrana a Sud-amèrica, i en la segona, sol, al costat de Robert Fernández.

Les dues fotografies, per a consum propi, van acabar filtrades i publicades entre la nit de divendres i dissabte al matí. El Grémio, amb qui el centrecampista té contracte fins al 2021 amb una clàusula de 50 milions d’euros, va encendre’s d’ira. Fonts del club van arribar a anunciar que denunciaran el Barça davant la FIFA

No obstant, el president de l’entitat, Romildo Balzan, va indicar que tenien coneixement de la trobada del jugador amb Robert i va qualificar de «barroeria» la filtració de la imatge.  «Confiem en Arthur. Sabem que no hi ha maldat per part seva. És innocent». El mandatari va dir, en qualsevol cas, que no hi ha oferta blaugrana però «si vol llevárselo ja sap quina és la clàusula». Balzan va dir que va rebre una trucada de disculpa de Kaué Machado, un dels seus agents.

Robert està de gira per Sud-amèrica des de fa 10 dies. El seu principal objectiu ha sigut observar el centrecampista de 21 anys, que s’inspira en Iniesta i que ja ha sigut convocat per Tite a la seleçao, i acostar-se al seu entorn personal.

El secretari tècnic va veure Arthur en els dos partits de la final de la Copa Libertadores: a Porto Alegre, on el Grémio va aconseguit un 1-0 patit, i a Lanús, on els gautxos van tornar a vèncer (1-2) amb una actuació magistral del volant, que li va servir per ser elegit l’MVP de la final. I això que va ser caçat al turmell esquerre i va haver de deixar el camp en el minut 50. L’esquinç l’obligarà a estar 45 dies de baixa, per la qual cosa no podrà jugar el Mundial de clubs, on s’hauria pogut creuar amb el Reial Madrid.

Una foto de cortesia

Robert va aterrar divendres, una altra vegada, a Porto Alegre. I, a la tarda, es va trobar amb el futbolista al despatx professional d’uns dels seus agents. És una pràctica habitual que, dins de la feina d’observació, el secretari tècnic, així com fan tots els seus homòlegs, parli amb el jugador per conèixer les seves inquietuds de cara al seu futur com a futbolista.

En la trobada informal que va mantenir amb Robert, Arthur va ser obsequiat amb una samarreta del Barcelona. Va ser el mateix futbolista qui va decidir posar-se-la i immortalitzar el moment per a consum propi, envoltat amb persones de la seva màxima confiança. Fins aquí tot normal.

En la instantània de grup, on no apareix Robert, hi ha el pare d’Arthur, Ailton Melo, el seu germà, Paulo Henrique Melo, el seu amic Diego Assis, nebot de Ronaldinho Gaúcho, i membres de l’staff professional: els agents Kaué MachadoMatheus Costa i l’advocat Cassio Wink. El que ningú podria pensar és que unes hores després les fotos correrien com la pólvora pels principals mitjans de comunicació de la capital gautxa, i que fossin publicades per entregues.

Preocupació

Notícies relacionades

Al Brasil consideren Arthur com un futbolista de «perfil Barcelona» pel seu joc d’associació, que prioritza a les accions individuals i la seva maduresa tàctica, malgrat la seva joventut. Sense anar més lluny, en la tornada de la final de la Libertadores va fer un 88,2% de passades encertades i fins a la seva substitució, va ser el futbolista que va tocar més la pilota.

La seva concepció europea del futbol va cridar l’atenció dels observadors internacionals que pentinen el mercat sud-americà buscant nous jugadors. El Barcelona podria haver pres la davantera per al possible fitxatge d’un jove valor que té opcions de participar en el Mundial de Rússia l’estiu que ve, encara que les inoportunes filtracions ara podrien deixar en un punt mort la negociació. Ahir hi havia molta preocupació en l’entorn del futbolista. 

Temes:

Fitxatges