LA JORNADA DE LLIGA

Lafita acaba amb les esperances del Barça a la Lliga

Martino ha fet canvis a la recta final per perdre temps però ha encaixat l'empat en el temps afegit (2-2)

2
MARCOS LÓPEZ / Barcelona

El Barça s'ha acomiadat de la Lliga aquest dissabte gairebé de la pitjor manera possible. Quan tenia el partit contra el Getafe controlat, després del gol d'Alexis a la segona meitat, l'equip s'ha desplomat en uns minuts finals dramàtics. Gerardo 'Tata' Martino ha fet un parell de canvis per perdre temps (ha tret Xavi i hi ha posat Song, hi ha col·locat Tello per Pedro), just després de prescindir de Mascherano per donar minuts a Cesc i d'endarrerir Busquets a la posició de central. S'ha comportat com un equip petit i ha rebut un cruel càstig: un empat (2-2) en l'últim moment que retrata totes les seves misèries i amb el qual diu adéu al campionat a falta de dues jornades.

Tot ha resultat estrany al Camp Nou. Tota l'emoció que s'havia viscut en els instants previs al duel per rendir homenatge a Tito Vilanova ha desaparegut quan la pilota s'ha posat en marxa. El joc de l'equip ha estat pla, sense brillantor, sense passió, sense emoció, sense contundència. Poques ocasions a dalt, massa concessions al darrere. El golàs de Messi, que ha arribat després d'una excel·lent combinació entre Xavi, el mateix Messi i Alves, no ha tingut després continuïtat. El Getafe, sense fer res de l'altre món, s'ha colat en el partit aprofitant un error defensiu de Mascherano. Ha relliscat al centre del camp, després 'el Jefecito' ha comès una falta al límit de l'àrea i, finalment, el conjunt madrileny ha tret la falta de cullera perquè Lafita, recolzant-se amb el braç, firmés l'1-1.

Hi ha hagut misteri en la decisió arbitral, perquè Texeira Vitienes, el col·legiat càntabre, ha decidit donar caràcter legal al gol malgrat que segons abans el jutge de línia havia indicat que la pilota havia tocat al braç del davanter del Getafe. Malgrat les protestes dels jugadors del Barcelona, el gol ha pujat al marcador. El linier tenia raó, perquè la pilota ha tocat claríssimament el braç de Lafita, però el seu cap no ho ha entès així.

A la segona part, el Barça, amb l'entrada de Cesc, ha millorat una mica. Però ha estat un fals miratge i, al final, quan havia de controlar el partit, se li ha escapat de les mans amb el cop de cap de Lafita, sol a l'àrea blaugrana, que enterra una temporada en blanc per als blaugranes.

Fitxa tècnica:

2 - Barcelona: Pinto; Alves, Bartra, Mascherano (Cesc, m.66), Adriano; Busquets, Xavi (Song, m.87), Iniesta; Alexis, Messi i Pedro (Tello, m. 90+1).

2 - Getafe: Julio César; Valera, Alexis, Rafa, Escudero; Juan Rodríguez, Lacen (Michel, m.86); Lafita, Sarabia, Sammir (Mosquera, m.68); i Colunga (Gavilán, m. 45+1).

Gols: 1-0, m. 23: Messi. 1-1, m.3 7: Lafita. 2-1, m. 67: Alexis. 2-2, m.90+2: Lafita.

Àrbitre: José Antonio Teixeira Vitienes, del col·legi càntabre. Cartolina groga a Mascherano (m.36), Alves (m.38), Lafita (m.42), Gavilán (m.66) i a Adriano (m.90).

Incidències: Partit de la 36a jornada de la Lliga disputat al Camp Nou davant de 70.110 espectadors.