Amb gorros de Pare Noel i xiulets

Agents de la Urbana de Badalona boicotegen la presentació del dispositiu de seguretat nadalenc

  • El govern municipal preveu presentar una proposta als sindicats aquest mateix divendres

Agents de la Urbana de Badalona boicotegen la presentació del dispositiu de seguretat nadalenc

ACN / Jordi Pujolar

1
Es llegeix en minuts
ACN

Un grup d’agents de la Guàrdia Urbana de Badalona (Barcelonès) ha boicotejat aquest dimecres la presentació de l’operatiu de seguretat nadalenc. Vestits amb gorros de Pare Noel, xiulets i botzines, els agents han acompanyat la comitiva municipal que recorria el carrer del Mar per explicar com funcionaran els dispositius conjunts entre Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra per garantir la seguretat en els principals eixos comercials de la ciutat.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Christian Carneado, assegura que l’esbroncada és «d’una part» del cos i defensa que tots els canals de comunicació amb els sindicats estan oberts i que aquest mateix divendres se’ls presentarà una proposta de millores.

L’esbroncada ha obligat a replantejar la presentació del dispositiu en dues ocasions. Primer s’ha traslladat de la plaça de la Vila al carrer del Mar i finalment s’ha optat per explicar els detalls als mitjans de comunicació a l’interior de l’Ajuntament.

El ‘dispositiu Grèvol’

Els manifestants han exhibit en tot moment pancartes per reclamar el pagament de les hores extraordinàries que se’ls deu dels mesos d’estiu i la firma d’un acord «digne» per millorar les condicions laborals del cos. El regidor de Seguretat admet que és necessari millorar les condicions i «equiparar-les» amb la d’altres policies locals.

Tanmateix, Carneado s’ha vist sensiblement molest per l’acte d’aquest dimecres quan està previst que aquesta mateixa setmana es presenti per part del govern municipal una proposta d’acord de millores. «Fa dies que ho saben», els ha retret el regidor, que amb tot considera que la protesta és del tot «legítima».

Polèmica a part, el ‘dispositiu Grèvol’ està «garantit» segons el govern municipal, ja que s’organitza amb els agents del torn ordinari de la Guàrdia Urbana i no es veurà afectat per la vaga d’hores extres dels agents del cos. L’objectiu és protegir els eixos comercials i s’allargarà fins al 9 de gener.

Notícies relacionades

Patrulles conjuntes de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana recorreran els principals eixos comercials de la ciutat en especial atenció a les hores d’obertura i tancament de botigues i durant les hores de màxima afluència de persones. Hi haurà, diuen, una presència «molt activa» d’agents per millorar la seguretat objectiva i subjectiva.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO