Conflicte local

Agents de la Urbana de Badalona deixen de fer hores extres fins que els paguin les que els deuen

  • Els policies van fer serveis en període de vacances i el consistori està pendent que la Generalitat digui si són legals

Agents de la Urbana de Badalona deixen de fer hores extres fins que els paguin les que els deuen

Ayuntamiento de Badalona

2
Es llegeix en minuts
ACN
El Periódico

Agents de la Guàrdia Urbana de Badalona (Barcelonès) han començat a deixar de fer hores extraordinàries. Ho fan després que no hagin cobrat les que van fer en període de vacances entre el juliol i l’agost, ja que el govern local està pendent de saber si els les poden pagar.

La investigació de la Fiscalia sobre els cobraments de l’estiu del 2021 ha fet que l’ajuntament paralitzés nous pagaments, una suma que el sindicat xifra en un total de 200.000 euros i d’entre 2.000 i 3.000 per agent.

Fonts de l’ajuntament han assegurat a l’ACN que la setmana vinent s’efectuaran els pagaments de les hores extres fetes al setembre, a l’espera de moure fitxa una vegada tinguin el posicionament de la Generalitat per procedir amb la resta de pagaments pendents.

Mesura de pressió

El sindicat SIP-Fepol va fer una enquesta a través de WhatsApp entre els agents del cos per saber quin era el posicionament i, dels 240 policies, uns 85 van optar per deixar de fer hores extres mentre no es cobressin les ja fetes, un 96% dels que hi van participar.

«És una mesura de pressió davant els impagaments que patim», detalla a l’ACN Raúl Pérez, secretari general de la sindical de SIP-Fepol en la Guàrdia Urbana de Badalona.

Pérez assegura que aquest mateix pont de Tots Sants han començat a no presentar-se agents per cobrir les hores extres, que, d’altra banda, suposen un complement de sou important per als agents.

«Gairebé tots els agents les han deixat de fer; quan s’abonin els serveis fets, les continuarem fent», apunta.

Pendents de pagar

Des de l’ajuntament asseguren que entenen el malestar entre els agents, que afirmen que s’hereta de la «mala gestió» que es va fer el 2021.

De fet, la Fiscalia investiga els pagaments de les hores extres que es van fer l’estiu d’aquell any, després que la interventora municipal advertís que es podria tractar d’un procediment no ajustat a la llei.

Així, des de la Fiscalia remarquen que la investigació oberta és sobre «irregularitats que afecten diversos governs municipals de diversos anys».

Pendents de saber si la Generalitat avala aquelles hores extres i de si es poden pagar, les fonts municipals consultades per l’ACN asseguren que la setmana vinent es faran els pagaments corresponents a les hores extres fetes correctament del juliol a l’agost.

Notícies relacionades

Una vegada abonats els imports, es podrà tancar l’expedient per enviar-lo a la Generalitat perquè avaluï la legalitat de les hores fetes en període de vacances.

Llegeix totes les notícies de Badalona en EL PERIÓDICO Badalona