14, 15 i 16 d’agost

Festa Major d’agost de Badalona: concerts, balls i cultura popular

  •  Fins al dia 19 es pot visitar a la Casa de la Vila l’exposició ‘Arrenglerats a la Platja. Els envelats i la Festa Major’

Festa Major d’agost de Badalona: concerts, balls i cultura popular

Ayuntamiento de Badalona

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest diumenge 14 d’agost, Badalona (Barcelonès) va tornar a omplir-se d’activitats culturals amb l’inici de la celebració de la tradicional Festa Major d’agost, que aquest any recupera la normalitat després de dos anys marcats pel context sanitari de la covid-19.

Les actuacions musicals i la cultura tradicional i popular tornen a ser els eixos centrals del programa d’actes que es portarà a terme els dies 14, 15 i 16 d’agost. En l’edició d’aquest estiu, els principals concerts de la Festa Major van a càrrec del grup de música urbana 31 FAM i el grup de hip-hop català Senyor Oca.

A més, també en el marc de la Festa Major, fins al 19 d’agost es pot visitar a la planta baixa de la Casa de la Vila l’exposició ‘Arrenglerats a la Platja. Els envelats i la Festa Major’. La mostra està oberta al públic tots els dies d’11 a 14 hores i de 16 a 21 hores.

Diumenge 14 d’agost

El programa de la Festa Major d’agost va arrencar aquest diumenge a les 18 h amb el Repic de Festa, a càrrec dels Campaners de Badalona i que va tenir lloc a l’església de Santa Maria. Cap a les 20 h, el van seguir la Tamborinada, el pregó i un ball a la plaça de la Vila.

Durant la primera jornada de la Festa Major també van tenir lloc una cercavila i un castell de focs a la platja dels Pescadors. Així, també van tenir lloc els dos primers concerts de la festa: el del grup de versions La Central i el de 31 FAM.

Dilluns 15 d’agost

Les activitats de la Festa Major d’agost de Badalona han seguit des de primera hora del matí d’aquest dilluns 15 d’agost amb les Matinades als carrers del Centre i de Dalt de la Vila, que han anat a càrrec dels Diables de Badalona i de grups de grallers.

A continuació, a la plaça de Barberà tindrà lloc el Ball de Gegants i la Volta d’Ofici. «Tots els balls tornaran d’ofici en cercavila fins a la plaça de la Vila, on ballaran», expliquen des del consistori.

A les 14.30 h està programat un dinar popular al passeig de la Rambla. A les 18 h, al mateix passeig serà el torn d’un concert infantil i, a les 19 h, també al mateix lloc, hi haurà un ball de sardanes a càrrec de Badalona Sardanista.

El Bany de Bèsties ocorrerà a les 22 h d’aquest dilluns. El recorregut serà del passeig Marítim a la platja dels Pescadors i a la platja del Pont d’en Botifarreta. Per acabar el segon dia de festes, al passeig de la Rambla es faran els concerts de Senyor Oca i de DJ Nátura.

Dimarts 16 d’agost

A les 8 h de dimarts tornaran les Matinades pels carrers del Centre i de Dalt de la Vila. A les 11.15 h, els campaners de Badalona realitzaran el Repic de Festa a l’església de Santa Maria i, a les 11.30 h, serà l’ofici de Sant Roc, a la mateixa església.

A l’acabar l’ofici, tots els balls tornaran d’ofici en cercavila fins a la plaça de la Vila, on hi haurà una tamborinada de final de festa.

Punt Lila

Durant les dues nits de concerts de la Festa Major, l’Ajuntament de Badalona ha instal·lat un Punt Lila per oferir un espai per a la prevenció de l’assetjament, abús i agressions sexuals, masclistes i LGTBI-fòbiques.

Notícies relacionades

El punt estarà instal·lat al passeig de la Rambla, junt a la muntanya de la via, pràcticament davant de la platja dels Pescadors.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona