Contra les agressions

Badalona comptarà amb un punt lila nocturn durant la festa major d’agost

  • S’instal·larà al passeig de la Rambla, pràcticament al davant de la platja dels Pescadors

  • L’objectiu és «donar més seguretat i tranquil·litat a totes les persones que siguin a la festa»

Badalona comptarà amb un punt lila nocturn durant la festa major d’agost

Ayuntamiento de Badalona

1
Es llegeix en minuts
EFE

Badalona (Barcelonès) disposarà, durant la seva festa major d’agost, d’un servei nocturn de punt lila per prevenir l’assetjament, l’abús i les agressions sexuals, masclistes i LGBTI-fòbiques en espais públics. El punt violeta s’instal·larà al passeig de la Rambla, pràcticament davant de la platja dels Pescadors.

Serà localitzable tenint com a punt de referència l’estàtua a Roca i Pi i estarà operatiu durant les dues nits de concerts de la festa major de Badalona.

L’horari de servei del punt violeta serà el diumenge 14 d’agost de 21.30 a 4.30 hores i el dilluns 15 de 10 de la nit a 5 de la matinada. La segona tinenta d’alcaldia i regidora d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+ i Agenda 2030, Aïda Llauradó, va destacar dimecres que el punt lila pretén «donar més seguretat i tranquil·litat a totes les persones que siguin a la festa».

«Tothom té dret a sortir i disfrutar de l’oci nocturn sense haver de patir cap mena d’abús ni assetjament», ha destacat Llauradó. La regidora també ha detallat que s’està preparant «un protocol contra l’assetjament en l’espai públic» en el qual es vol involucrar els locals d’oci nocturn.

Notícies relacionades

«En cas que hi hagi qualsevol agressió, el protocol establirà una sèrie d’actuacions programades per garantir l’acompanyament i la seguretat de les víctimes», ha destacat la tinenta d’alcaldia.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona