COVID-19

Salut impulsa cribratges amb PCR i tests d'antígens en vuit municipis de la regió metropolitana nord

La finalitat dels tests és frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària

Les proves seran a Badalona, Mataró, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, la Llagosta, Mollet del Vallès, Rubí i Terrassa

matt

matt

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Departament de Salut ha posat en marxa una onada de cribratges intensius en vuit municipis de la regió metropolitana nord per frenar els contagis de coronavirus. Les proves comencen aquest dilluns a Badalona, MataróSanta Coloma de Gramenet i Sabadell –on només es realitzaran en algunes àrees bàsiques de salut– i a la Llagosta Mollet del Vallès –on es convoca tota la població– i duraran una setmana.

A més, dimarts està previst que s’iniciï el cribratge a Rubí i divendres a Terrassa. En aquests dos casos les proves les realitzarà el personal del Banc de Sang i Teixits. Segons Salut, la mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys i s’utilitzaran test d’antígens o PCR.

Els cribratges es faran en espais propis de Salut i espais cedits pels ajuntaments dels diferents municipis.

Trencar les cadenes de transmissió

Notícies relacionades

Salut va explicar que la finalitat del cribratge és frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que hi ha els qui no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

Els cribratges intensius de la Metropolitana Nord compten amb la col·laboració dels vuit ajuntaments implicats, l’Institut Català de la Salut (ICS), el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública, el Banc de Sang i Teixits, el Consorci Sanitari de Terrassa i el laboratori del Parc Taulí de Sabadell.