On Catalunya

LA NIT MÉS CURTA DE L'ANY

Badalona tancarà finalment les platges durant la revetlla de Sant Joan

15199

15199

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / EFE

Després d’uns dies d’incertesa, l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha anunciat que finalment tancarà les platges durant la revetlla de Sant Joan, una mesura que ja va anunciar Barcelona. «Davant de l’anunci del tancament de les platges del nostre entorn en la revetlla de Sant Joan i per evitar problemes de seguretat i aglomeracions als accessos a la nostra, Badalona no permetrà la celebració de la revetlla a les platges», ha expressat l’alcalde via xarxes socials.

Albiol ja es va mostrar crític amb l’alcaldessa de BarcelonaAda Colau, per la seva decisió «unilateral» de tancar les platges de Barcelona durant la revetlla: «Posa de manifest la seva falta de lideratge metropolità i la seva falta de visió estratègica».

Així, l’alcalde de Badalona va enviar aquest dijous una carta oficial a la presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i alcaldessa de Barcelona per demanar-li que convoqués «una trobada urgent» amb tots els alcaldes dels municipis metropolitans que tinguin costa per «consensuar l’ús de les platges durant la nit de la revetlla de Sant Joan».

Les entitats veïnals no volien que s’obrissin

Abans que Albiol comuniqués la seva decisió final sobre l’obertura o tancament de les platges, la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB) havia sol·licitat a l’alcalde que consultés amb els tècnics si era possible garantir la seguretat a les platges de la ciutat durant la revetlla de Sant Joan.

En un comunicat, les associacions veïnals havien exigit al consistori convocar el Comitè de Seguretat Local perquè emetés un informe en relació amb l’obertura de platges.

Notícies relacionades

«No estem a favor de prohibir, sinó de garantir la seguretat de tots els nostres veïns, més tenint en compte que l’efecte crida pel tancament de les platges de Barcelona pot fer gairebé impossible controlar els accessos i que es garanteixin les normes de seguretat establertes», afirma la nota.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA