MESURES CONTRA L'OCUPACIÓ

Badalona exigeix als bancs portes blindades o alarmes per evitar l'ocupació de pisos buits

Álex Pastor anuncia que utilitzarà la via judicial del contenciós administratiu en lloc de la penal contra aquells pisos ocupats "que posin en risc la seguretat del veïnat"

El consistori, amb tècnics municipals d'Endesa, ha detectat almenys 100 pisos que tenen la llum punxada

junta-extraordinria-seguretat-23-gener

junta-extraordinria-seguretat-23-gener

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Segons l’alcalde de Badalona, el socialista Álex Pastor,“ prop del 80% de les vivendes ocupades a la ciutat pertanyen a grans tenidors, fons voltors o entitats financeres”, i per això exigirà la seva col·laboració en la lluita contra l’ocupació a la ciutat. Així ho ha anunciat l’alcalde socialista després de la reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat celebrada aquest dimecres per avaluar l’actuació dels diferents cossos de seguretat i d’emergència durant l’incendi al barri de Sant Roc, on van morir tres persones el 5 de gener.

Per a Pastor, i segons les dades que tenen a l’ajuntament, la majoria dels pisos ocupats són propietat de grans tenidor, i per això els “enviarà una carta”,ha dit, per exigir una col·laboració que es tradueixi en accions palpables, com “col·locar-hi portes d’alt blindatge o alarmes”,perquè la policia pugui intervenir immediatament en cas d’ocupació il·legal. I és que per a l’alcalde, “un dels principals problemes és que la propietat no assumeix les seves responsabilitats”.

Així mateix, l’ajuntament utilitzarà la via judicial del contenciós administratiu contra aquells pisos ocupats “que posin en risc la seguretat de la resta del veïnat”. Fins ara, aquests casos anaven per la via penal –al ser majoritàriament delictes de salut pública (per plantacions de marihuana, per exemple)–, cosa que alentia tot el procés, que, a més, “sortia de les competències municipals”,explica Pastor. L’alcalde ha definit aquest nou procediment com una iniciativa “innovadora i pionera”, al considerar la problemàtica des de la perspectiva de la seguretat.

100 pisos “punxats”

Notícies relacionades

L’ajuntament, amb tècnics municipals d’Endesa, ha detectat almenys 100 pisos de la ciutat que tenen la llum punxada. Segons ha afirmat Pastor, aquestes primeres dades “contrastades i verificades"' els permetran començar una inspecció i, en cas de confirmar-se, iniciar una denúncia per la via del contenciós administratiu per motius de seguretat. L’alcalde presentarà aquests resultats als grups municipals aquest dijous. I la Junta Local de Seguretat es tornarà a reunir a començaments de març.

Més notícies de Badalona 

Temes:

Incendis