EN SET CASOS NO S'HA ESTABLERT AMB CLAREDAT UNA RELACIÓ DE CAUSA EFECTE ENTRE EL CONSUM I EL RESULTAT PROPOSAT. NOMÉS DOS HAN ESTAT APROVATS.
PRINCIPIS ACTIUS ACCEPTATS I REBUTJATS
ELS SUSPESOS
BACTERIS ACIDOLÀCTICS
S'ha desestimat un producte fermentat amb aquests bacteris a base de fruites, verdures i fruita seca, anomenat Regulat, dirigit als nens i que diu que estimula i ajuda el seu sistema immunològic.
ÀCIDS ALFES I OMEGUES
Unilever va sol.licitar que es consideressin necessaris per al creixement els àcids grassos linolènics i essencials (omegues) en certes quantitats. L'EFSA diu que aquestes bondats ja es troben en una dieta equilibrada.
ISOFLAVONES
Les càpsules Femarelle, a base de derivats de soja (isoflavones) i llavors de llinosa (cumestans i lignans), es postulen com a inductores de la formació òssia i reductores del risc d'osteoporosi. Els experts veuen insuficients els estudis de Se-CurePharmaceutical.
LACTIS I PES
El Consell Nacional de Lactis dels EUA defensa que tres porcions diàries de llet, formatge o iogurt promouen un pes corporal saludable en nens i adolescents. Els experts no troben resultats concloents.
LLET ANTICÀRIES
El mateix organisme proposa el consum de lactis (llet i formatge) com a aliments que "promouen la salut dental" al reduir la càries. Els científics tampoc han trobat proves que sigui així.
CACTUS ANTICOLESTEROL
L'empresa Bio Serae defensa que les seves càpsules de cactus nopal, comercialitzades amb el nom de NeOpuntia, milloren els paràmetres associats amb l'HDL-colesterol ocolesterol bo. Els experts estimen que no s'ha demostrat, encara que les prenguessin els natius americans.
CACAU I SILUETA
Els científics no veuen clar que Elancyl Global Silhouette, un producte a base de poliols, plantes i cacau, tingui capacitat de "regulació de la composició corporal en persones amb sobrepès de lleuger a moderat".
ELS APROVATS
ESTEROLS VEGETALS
L'EFSA ha admès la seva capacitat per "reduir el colesterol a la sang i, en conseqüència, disminuir el risc de malaltia coronària". La multinacional Unilever va aportar 41 estudis amb esterols afegits a mantegues, margarines, oli d'oliva i maionesa.
CALCI I VITAMINA D
Notícies relacionadesTambé ha estat acceptada, a partir de la documentació científica aportada, l'al.legació de Yoplait (per incloure-la en
iogurts i altres productes) que certes quantitats diàries de calci i vitamina D permeten aconseguir una correcta massa òssia en nens i adolescents.
- EL PROTAGONISTA DEL CLÀSSIC Lamine Yamal, el fenomen que desborda les precaucions: independitzat, xofer del club i una amistat amb Morad
- L’escola d’hostaleria deixarà de fer classes a partir de l’estiu
- Guardiola, a prop de firmar el divorci
- Entrevista amb Anna Bacardit Càncer de mama metastàtic amb menys de 30 anys: «Mai em vaig trobar malament, per això no ho esperava»
- Successos Tres detinguts per atracar un banc a Camarles