DESTACATS DEL DIA

PP i PSOE activen el 155 amb l'aval de la UE i altres notícies del dia, en un minut

zentauroepp40604929 french president emmanuel macron  l  speaks with spanish pri171020004519

zentauroepp40604929 french president emmanuel macron l speaks with spanish pri171020004519 / JOHN THYS

1
Es llegeix en minuts

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui: 

1) Govern i PSOE pitgen el botó. Rajoy considera que Puigdemont no ha aprofitat la seva oportunitat per recular i ordena desplegar el 155 amb el suport de Sánchez. Interior, Economia i Presidència serien els departaments més afectats, encara que no els únics. Alemanya i França recolzen l'estratègia espanyola.


2) Els independentistes fan una crida a retirar diners en efectiu dels bancs aquest divendres. Crida per la Democràcia posa en marxa una campanya d'"accions directes pacífiques", més enllà de les clàssiques manifestacions.

Vídeo de Crida per la Democràcia en què explica la filosofia de les accions directes pacífiques que planteja. / periodico


3) Plantada de l'Estat a Forn i Trapero a l'escola dels Mossos. Govern i Policia Nacional no assistiran avui a l'inici de l'any acadèmic. Per la seva part, la fiscalia de Barcelona deixarà de donar classes als agents del cos autonòmic.

Joaquim Forn i Josep Lluís Trapero. / A / lbert Bertran


Notícies relacionades

4) Barcelona celebra aquest cap de setmana la vuitena edició de l'Open House. Et guiem per la 'grande bouffe' de l'arquitectura: 220 espais de la ciutat oberts al públic.

Barcelona, vista des de la Torre del Rellotge del Port Vell. / RICARD FADRIQUE

5) Un atles censa barri a barri les 83 espècies d'aus que nien a Barcelona. L'obra, fruit de tres anys de treball, és el primer estudi en profunditat de la riquesa ornitològica de la ciutat.

MARTÍ FRANCH / Busquereta capnegre. Espècie documentada per primera vegada a Barcelona cap al 1960 i actualment molt habitual. /