TALL EN SEC

Palma prohibirà el lloguer turístic de pisos a tota la ciutat a partir de l'estiu

L'ajuntament anuncia multes de fins a 40.000 euros als que arrendin la seva vivenda

1
Es llegeix en minuts

Tall en sec. L'Ajuntament de Palma prohibirà els pisos de lloguer turístic a tota la ciutat. Així ho ha anunciat aquest dimecres el tinent d'alcalde de la capital balear, Antoni Noguera. Segons recull el 'Diario de Mallorca', amb aquesta iniciativa el consistori busca prioritzar l'accés a la vivenda, i espera posar d'acord els seus socis de govern i aprovar-la de manera definitiva pròximament perquè estigui en vigor aquest estiu.

Notícies relacionades

"L'estiu que ve, el lloguer vacacional en vivendes plurifamiliars estarà prohibit i els propietaris que el practiquin s'exposaran a unes multes de 40.000 euros", ha informat Noguera. La decisió arriba després de saber-se els resultats d'un estudi encarregat per la Regidoria de Model de Ciutat, del qual es desprèn que a Palma el 66% de l'oferta inclou més de dos pisos i el 32% dels operadors comercialitzen més de 10 vivendes. De fet, només 15 empreses controlen el 10% de les vivendes turístiques de tota la ciutat. A aquestes dades s'hi suma l'increment del preu del lloguer en un 7,4%, el més alt a Espanya.

Des de la Conselleria de Turisme balear no donen crèdit a aquest anunci, ja que es tracta de competències del mateix Govern de les Illes Balears, segons publica 'Mallorca diario'. Per l'Associació d'Apartaments i Vivendes de Lloguer, Aptur-Balears, es tracta d'un anunci intimidatori ja que, actualment, les vivendes plurifamiliars de Palma es poden llogar legalment a través de la llei d'arrendaments urbans, assenyala el mateix mitjà. L'associació recorda que la competència en la legislació del lloguer vacacional és del Govern de les Illes Balears, que en aquests moments té sobre la taula l'esborrany de l'avantprojecte de modificació de la llei de turisme, i que encara no hi ha data per a la seva aprovació.