FUNERAL CRITICAT A LES XARXES

'Cara al sol' per acomiadar José Utrera Molina

Amb el braç enlaire, un grup de persones acomiaden l'exministre franquista i sogre de Gallardón cantant l'himne falangista

YOUTUBE

2
Es llegeix en minuts

Un grup de persones ha entonat l'himne del 'Cara al sol' per acomiadar José Utrera Molina, ministre i vicepresident en diferents governs de Francisco Franco, mort a Nerja (Màlaga) als 91 anysJosé Utrera MolinaFrancisco Franco.

A la sortida del fèretre de l'església de San Miguel de Nerja, diverses persones amb roba fosca s'han situat als dos costats de la porta i, alhora que alçaven els braços, han corejat la sintonia falangista.

El fèretre amb les restes d'Utrera Molina s'ha quedat parcialment fora del cotxe fúnebre fins que el grup ha acabat de cantar, i després ha arribat un 'Viva España'.

GALLARDÓN PORTAVA EL FÈRETRE

Diversos familiars, entre ells el seu gendre, l'exministre de Justícia Alberto Ruiz-Gallardón, han portat el taüt des de l'església on s'ha celebrat la missa fins al cotxe, per traslladar-lo després al crematori de Vélez-Málaga, on serà incinerat.

Nascut a Màlaga el 12 d'abril de 1926, Utrera Molina va ingressar de jove a les organitzacions falangistes, on va ocupar diferents càrrecs.

Nomenat el 1974 ministre secretari general del Movimiento i vicepresident del Govern, Utrera Molina va ser abans governador civil de Sevilla, Ciudad Real i Burgos, subsecretari de Treball i ministre de la Vivenda.

CONTRA LA MEMÒRIA HISTÒRICA

El 2010 va escriure un article per al diari 'ABC' en què criticava la llei de memòria històrica i el fet que retiressin certs monuments.

Entre altres condecoracions, Utrera Molina va rebre les Grans Creus d'Alfons X el Savi, del Mèrit Civil, Mèrit Militar amb distintiu blanc i Mèrit Agrícola; Orde Imperial del Jou i les Fletxes, i les medalles d'Or de Màlaga, Ciudad Real i Sevilla.

Casat amb Margarita Gómez Blanco, el matrimoni va tenir set fills: José Antonio, Margarita del Prado, María del Mar (casada amb Alberto Ruiz-Gallardón), María Rocío de los Reyes, María Victoria, Luis Felipe i César.

A la carta publicada pel seu fill Luis Felipe al blog 'Arriba', afirma: "Vas arribar a la política per servir i vas empenyorar el teu cor, el teu temps i la teva energia a ajudar els que més ho necessitaven. Mai vas mirar el color dels altres i ens vas ensenyar que no s'ha mirar el color de la bandera sinó la mida del cor".

Notícies relacionades

INDIGNACIÓ A LES XARXES

Les imatges, pròpies d'una altra època, han indignat molts tuiters, que han deixat comentaris com aquests: