Anar al contingut

Mor José Utrera Molina, ministre de Franco

Durant el seu mandat com a vicepresident va ser executat Salvador Puig Antich el 1974

Mor José Utrera Molina, ministre de Franco

José Utrera Molina, ministre i vicepresident en diferents governs de Francisco Franco, ha mort a Nerja (Màlaga) als 91 anys, segons ha informat el seu fill Luis Felipe a través del blog 'Arriba' i han confirmat fonts del tanatori d'aquesta localitat. Advocat i polític i actualment membre de la Fundació Francisco Franco, era sogre del que va ser alcalde de Madrid pel PP Alberto Ruiz Gallardón.

Utrera Molina, nascut a Màlaga el 12 d'abril de 1926, va ingressar en les organitzacions juvenils falangistes el març de 1937. Posteriorment va ascendir a cap de la Falange.

PUIG ANTICH

El juliol del 1962 va ser designat governador civil de Sevilla, càrrec que va ocupar durant set anys, fins que el 1969 va ser nomenat subsecretari de Treball, i el juny del 1973, ministre de la Vivenda.

El gener del 1974 va ser nomenat ministre secretari general del Movimiento i vicepresident del Govern. Durant el seu mandat es va firmar la sentència de mort de Salvador Puig Antich, que als 23 anys va morir executat per garrot vil a la presó Model de Barcelona, el 1974.

0 Comentaris
cargando