Dos detinguts per atacar amb símbols feixistes un mural dedicat al periodista Xavier Vinader

El grafiti s'ha d'inaugurar oficialment aquest divendres

vinader

vinader

1
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / SABADELL

La Policia Municipal de Sabadell ha detingut dos dels presumptes autors de l'atac feixista que aquesta nit s'ha fet contra el grafit que s'està pintant en record del periodista Xavier Vinader. Es tracta d'un grafiti, obra del grafiter local Zudi, que s'ha d'inaugurar oficialment aquest divendres en un acte d'homenatge al periodista local.

Els fets es van produir aquest dimarts cap a les 23:51 hores al centre cívic de Sant Oleguer, on hi ha el mural. Un veí de la zona va comunicar a la Policia Municipal que havia vist cinc persones vestides de negre fent pintades a la façana de l'equipament.

A l'arribar la Policia, els vàndals han fugit, però els agents han aconseguit interceptar-ne dos a l'avinguda d'Egara, molt a prop d'on han passat els fets. En el moment de la detenció se'ls ha intervingut, a més del material amb què presumiblement han fet les pintades, diferents elements i objectes de simbologia nazi.

Notícies relacionades

Els detinguts són dos individus de 18 i 37 anys, a qui s'acusa de presumptes delicte d'odi. A més de passar el cas al jutjat, des de la Policia es notificarà al fiscal de delictes d'odi perquè també en faci el seguiment.

L'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha assegurat que l'acte d'homenatge es portarà a terme de totes maneres, i que tantes vegades com l'ataquin, tantes vegades el netejaran. "Aquest ajuntament i aquesta ciutat no toleren la violència, ni l'odi, ni el feixisme. Sabadell homenatja els valors que representa Xavier Vinader, la seva lluita per la democràcia i per la llibertat d'expressió", apunta Fernàndez.