CANTANT I PINTOR

Miguel Campello reprodueix el 'Guernica' a la façana de casa seva

L'exvocalista d'El Bicho ret tribut a la icònica pintura de Pablo Picasso per commemorar el 80 aniversari del quadro

1
Es llegeix en minuts

El que va ser vocalista d'El Bicho, Miguel Campello, ha volgut rendir tribut al quadro 'Guernica' de Pablo Picasso, que compleix 80 anys d'existència, reproduint-la gairebé a escala real a la façana de casa seva a la localitat murciana d'Águilas.

En un vídeo que acaba de penjar al seu canal de Youtube es pot seguir el ràpid procés a través del qual el músic va reproduir la pintura, que acaba amb la interpretació del tema "No me des guerra" del 'cantaor' Bambino.

"Fa 80 anys, un malagueny anomenat Pablo ens va ensenyar a veure les coses en blanc i negre, la mort i la vida, les llums i les ombres", destaca en el seu "humil" homenatge a una de les obres més emblemàtiques de la història de l'art.

Després de fer-se un espai en la indústria com a part de la banda de flamenc fusió El Bicho, Campello va publicar l'any passat el seu quart àlbum en solitari, ''Agua, pan, vino y amor' (Chatarrero Records/Hook Management).

El llibret d'aquest disc oferia ja una mostra del seu talent pictòric, un pòster fet a partir d'una pintura seva en guix sobre paret en què representava la cocció d'un pa.

Notícies relacionades

"El dibuix és tan important en la meva vida com la música. El que escrius en el fons ho has visualitzat i té una imatge. Per a mi és una manera de meditar, com una forma d'evasió", va assenyalar llavors a Efe.

Amb motiu del 80 aniversari del 'Guernica', múltiples actes i representants d'altres disciplines artístiques han volgut rendir-li tribut al famós quadro, entre ells el món de la dansa i músics com Vetusta Morla, Albert Pla o Iván Ferreiro.