CASA DELS HORRORS ALS EUA

Els pares de Califòrnia acusats d'encadenar els seus fills difonien una imatge de família feliç

David i Louise Turpin parlaven amb passió dels seus nens i van publicar fotos idíl·liques de grup a Disneyland i Las Vegas

zentauroepp41629466 turpin180117165503

zentauroepp41629466 turpin180117165503

3
Es llegeix en minuts
Reuters / Sacramento

La parella de Califòrnia acusada de maltractar i empresonar els seus 13 fills menors i adults va intentar mostrar una imatge de família feliç, parlant amorosament dels seus fills i publicant fotos de noies vestides de rosa i nois de blau somrient amb Mickey Mouse a Disneyland.

David Turpin, un enginyer de cabells llisos de 57 anys, i la seva dona Louise, van somriure a les fotos i van compartir un petó, rient al costat del personatge de Campaneta en una i renovant els seus vots de matrimoni a Las Vegas en una altra. Van donar poques pistes dels horrors que la policia descobriria a l'entrar a casa seva, al comtat de Riverside, a l'est de Los Angeles, segons han explicat els seus propis familiars i les autoritats.

"Sempre vam pensar que ella vivia una vida perfecta", va afirmar la germana de Louise Turpin, Teresa Robinette, a NBC News des de Knoxville (Tennessee). "Ens deia que anaven sempre a Disneyland. Que anaven a Las Vegas", va afegir.

Encadenats al llit

Els Turpin compareixeran davant un jutge aquest dijous acusats de nou càrrecs de tortura i 10 càrrecs de posar en perill els seus fills, encara que aquests, d'entre 2 i 29 anys, rebien menjar i atencions, segons van apuntar les autoritats. La policia va entrar a la casa a la localitat de Perris aquest diumenge després que una de les seves filles, de 17 anys, que amb el seu aspecte demacrat va fer pensar als agents que només en tenia 10, es va escapar per una finestra i va trucar al 911. Quan la policia va arribar, va trobar alguns dels joves encadenats al llit, van explicar els agents.

Els Turpin s'havien repetit tan bé la seva història a ells mateixos que Louise Turpin, de 49 anys, fins i tot va semblar perplexa quan va arribar la policia, va explicar el capità Greg Fellows, del departament del xèrif del comtat de Riverside. Les autoritats de Califòrnia i Texas, on la família va viure un temps, van assenyalar que no tenien antecedents d'arrestos previs o denúncies d'abús infantil.

Profundament religiosos

Els pares de David Turpin, James i Betty Turpin, de Virgínia Occidental, van explicar a ABC News que el seu fill era enginyer informàtic graduat a la universitat de Virginia Tech. I van explicar que la família era profundament religiosa, que educaven els seus fills a casa i els feien memoritzar passatges sencers de la bíblia. L'adreça on la policia va trobar els nens figurava al registre del Departament d'Educació de Califòrnia com la seu del col·legi privat Sandcastle Day School, en què David Turpin figura com a director.

Com a enginyer, David Turpin va treballar per a Lockheed Martin, segons ha confirmat aquesta companyia contractista de Defensa, i la va abandonar el 2010. A l'any següent, David Turpin guanyava uns 140.000 dòlars anuals treballant com a enginyer a Northgroup Grumman, una companyia de tecnologia aeronàutica i de defensa, va declarar Ivan Trahan, un advocat que va representar la parella en bancarrota aquest any. Northgroup Grumman no ha confirmat si Turpin segueix treballant-hi. Els documents de la bancarrota citaven Louise com a mestressa de casa i van fixar el deute de la parella en prop de 240.000 dòlars, que augmentava mes a mes en 1.000 dòlars per les despeses familiars.

Llar deteriorada

Notícies relacionades

Trahan va explicar que el matrimoni parlava amb passió dels seus molts fills. "Parlaven molt bé dels seus fills i feien un munt de coses amb ells", va afirmar. Però els veïns van apuntar que hi havia algunes claus que assenyalaven que no tot anava tan bé. La casa estava deteriorada, i quan els seus integrants sortien, evitaven el contacte amb la gent, va explicar Julie Olha a NBC News.

"Aquella casa era horrible", va declarar Olha. "I es notava que eren cautelosos, que no volien mirar a la gent". Wendy Martinez, de 41 anys, va dir en declaracions telefòniques que mentre passejava els seus gossos, una nit d'octubre, cap a les nou del vespre, va veure quatre nens instal·lant la gespa al pati del davant de casa, sota uns potents focus, mentre la mare els observava. Martinez els va saludar, però no lu van respondre. "És una casa molt estranya", va declarar.