Estudi

Esplugues es posiciona com a líder en la cobertura de guarderies a Catalunya

Un informe de la Fundació Jaume Bofill indica que el municipi cobreix el 100% de la demanda de places públiques

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / ESPLUGUES

Esplugues va ser un municipi pioner pel que fa a la implantació de guarderies públiques, ja que les primeres daten de principis dels anys 80, és a dir, fa més de 35 anys. La renovació i l'adaptació a la demanda durant aquest període han teixit una consistent xarxa pública formada per quatre guarderies municipals i una de la Generalitat que, sumada a l'àmplia oferta privada existent al municipi, situa Esplugues al capdavant dels municipis catalans pel que fa a l'escolarització de nens de 0 a 2 anys.

Així ho indica l'informe de la Fundació Jaume Bofill que, sota el títol ‘De l’escola bressol a les polítiques per a la petita infància’, estableix una radiografia de la situació de les guarderies a Catalunya a partir de la cobertura existent als municipis catalans de més de 20.000 habitants.

Esplugues compta amb una cobertura total, pública i privada, del 60,9%, segons l'informe, basat en dades del curs 2013-2014. El segon municipi d'aquest rànquing és Sant Cugat amb 59,2% i en tercer lloc es troben Sant Feliu de Llobregat i Girona, amb 54,9%. En quant només a escoles públiques, la cobertura a Esplugues és del 35,5%, la segona més elevada de tot Catalunya.

L'informe subratlla, a més, que en el conjunt de Catalunya queden anualment un 10,2% de places públiques sense cobrir. En el cas d'Esplugues, és 0, ja que cada any es cobreix al 100% la demanda, gràcies a les quatre guarderies municipals, La Mainada, Montserrat, Montesa i Marta Mata, i la de la Generalitat, El Sucre.

Notícies relacionades

El document també esmenta els preus d'escolarització i la pujada que s'ha experimentat a la província de Barcelona del curs 2009-2010 al curs 2014-2015, en passar de 134 a 161 euros de mitjana. A Esplugues, el preu s'ha mantingut en 114 euros en els últims anys.

Més notícies d'Esplugues