ENTREVISTA YOTELE

Olga Hueso: «M'agradaria que 'Homo zapping' s'emetés regularment i amb temporades més llargues»

L'actriu és una de les encarregades de retransmetre el preraïm a Neox des de la Puerta del Sol

olga-hueso

olga-hueso

6
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Neox emet aquesta nit, per setè any consecutiu, el ja tradicional ‘preraïm’. El canal juvenil d’Atresmedia confia un any més en l’equip d’‘Homo zapping’ per acompanyar els espectadors en aquesta retransmissió en directe des de la Puerta del Sol, capitanejada per alguns dels actors del programa d’humor. Una d’elles serà Olga Hueso, que aquest any donarà vida a Antonia Dell’Atte. YOTELE ha parlat amb l’actriu d’aquest nou repte i de les seves imitacions en el mític espai, que torna amb nous esquetxos a partir de les 23:00 hores. 

¿Com afrontes aquest tercer any de preraïm a Neox?

Cada vegada millor, perquè el primer directe sempre imposa. Aquell any m’ho vaig passar bé, però estava tan concentrada que tot tirés endavant que no ho vaig disfrutar massa. El segon m’ho vaig passar millor i aquest penso passar-m’ho bomba. Estic desitjant-ho. Cal portar el text ben après i el personatge ben elaborat, i confiar també en la capacitat d’improvisació. Els tres tenim experiència i els meus companys són uns bèsties. Si l’equip és bo, tot surt bé. 

Pot dir-se que ja ets un clàssic del preraïm...

Això sona diví (rialles). 

La gran novetat és que aquest any en comptes de María Teresa Campos, imites Antonia Dell’Atte. ¿Com portes aquest canvi?

El personatge de María Teresa el tinc bastant interioritzat, em sento molt còmoda amb ell. El d’Antonia és nou per a mi, és un personatge molt fort i amb molta energia, és molt divertida. Espero portar-lo bé com perquè em pugui passar el mateix que amb María Teresa, perquè en un directe pot passar qualsevol cosa. Vaig amb el ‘culillo apretao’. 

 ¿Tindràs algun ritual el dia 30 abans del directe?

Soc poc supersticiosa. Prenc el raïm en la meva vida normal perquè és un costum, però no per superstició. Però allò de l’anell dins del xampany o allò de la roba interior vermella no ho faig... Soc sosa per a això, no m’ho acabo de creure. La meva superstició a la feina és aprendre’m el text bé abans de sortir a l’escenari o gravar. 

A més del preraïm, a l’especial d’‘Homo zapping’ imitaràs Noemí Galera... ¿Com has afrontat el repte d’imitar-la?

La Noemí és un personatge molt complicat, perquè no té algun tret característic com perquè et puguis agafar a ell. Cal estudiar-la molt bé. Ha sigut complicat, però crec que ha quedat graciós, el guió és molt bo i la caracterització és brutal. Fins i tot ella està encantada que l’hagi imitat, ha respost genial. M’he quedat amb ganes de fer més de Noemí, és molt divertit. 

Ella va dir que per fi algú la imita, ¿has pogut parlar amb ella?

No, sé per gent pròxima a ella que està molt contenta amb la imitació i que està desitjant veure-la. Ens ha passat també amb Paco León, la gent en general s’ho agafa bastant bé. A mi m’agradaria que m’imitessin. A qui se l’imita és perquè té un paper rellevant, una personalitat especial, perquè és divertit... 

¿Antonia Dell’Atte és més fàcil que Noemí? 

És una mica més fàcil perquè té més coses a què agafar-se, però és difícil mantenir l’energia que té. És esgotadora, em passava també amb Mercedes Milá. Cada vegada que feia d’ella, semblava que m’havien donat una pallissa. És diferent, a priori el pots agafar més ràpidament però és complicat mantenir-lo en un directe de 15 minuts. 

Imitareu també Famous i Noelia, ¿com ha sigut la gravació d’aquest esquetx?

Va ser molt divertida perquè Noelia és un personatge que està cantant tota l’estona... I Mónica Pérez ho passa fatal cantant. Va estar assajant molt allò de fer els girs que fa ella amb la veu i ho passava malament, però és tan bona còmica que sap fer, d’una cosa que no domina, una cosa fantàstica. Vaig riure molt.

Es nota que a ‘Homo zapping’ hi ha bon rotllo entre vosaltres. ¿Alguna vegada heu hagut de parar una gravació perquè no podíeu parar de riure?

Cada dia. Al final de les gravacions ens deixen una cua per improvisar perquè van sortint coses súper bones. Es continua gravant i hem de tallar perquè no podem més amb el riure. David Fernández és un especialista en això, cada vegada que està en un esquetx no podem gravar fins que no ens posem seriosos. Els meus companys són tan bons i creen un rotllo tan formidable... No només quan estan gravant, sinó abans, amb tot l’equip. Tenim un ambient molt divertit. 

¿Quin balanç fas d’aquesta nova etapa d’‘Homo zapping’ en què ets una de les actrius clau?

Un balanç molt bo. ‘Homo zapping’ és un programa mític de la televisió. Era un dels meus preferits i mai hauria imaginat poder treballar-hi. Ha passat un temps i s’ha convertit en una altra cosa, té la mateixa base i la mateixa essència però ha evolucionat amb nous personatges, nous actors i nova dinàmica. 

M’agradaria que fos un programa que es fes regularment i amb temporades més llargues. L’humor a la televisió espanyola està bé, però crec que caldria potenciar-lo encara més. Estem en un moment en què és fonamental per viure. A Espanya tenim una pedrera d’humoristes tan bona, que és una pena malgastar-la. 

¿Quin ha sigut el personatge que més t’ha agradat imitar?

El personatge amb el que més còmoda em sento és María Teresa Campos. No sé per què, perquè no té res a veure amb mi, però m’estimo molt aquest personatge. L’equip de maquillatge el va clavar des del primer moment, em sentia com ella. Podria fer-lo en qualsevol moment, en qualsevol hora i sense guió. M’ha posseït (rialles). 

¿N’hi ha hagut algun que t’hagi costat una mica més del normal?

Tots em costen, sempre que em donen un personatge nou penso que no seré capaç. Al final, amb l’ajuda del vestuari, del maquillatge i dels guions, juntament amb el treball propi, ho aconsegueixes. Mercedes Milá, per exemple, em sembla un personatge molt difícil de fer. Té una veu molt característica i una energia esgotadora. Noemí també m’ha costat molt, perquè sent més 'normal’ és difícil agafar-li el punt. Però estic oberta a qualsevol personatge. 

A ‘Homo zapping’ hi ha esquetxos molt bons, ¿amb quin et quedaries?

No t’ho podria dir, perquè de cada un tinc un record súper bo. Per exemple, fent de María Teresa amb Silvia fent de Terelu... En qualsevol d’ells ric molt. Treballar amb ella és improvisar contínuament, és una geni de la comèdia. A més d’aprendre amb ella, em diverteixo. Però també m’ho passo molt bé amb altres, quan faig de Glòria Serra per exemple. 

 ¿Quins altres projectes tens a part d’‘Homo zapping’?

Acabo de gravar un capítol per a la BBC de ‘The Mallorca Files’, una sèrie que s’està gravant a Mallorca en anglès. Faig un personatge còmic molt divertit. Soc també al Teatre Lara amb ‘Lavar, marcar i enterrar’, un thriller còmic amb què portem ja quatre anys i mig. Ara acabo d’estrenar ‘Sidra en vena’, també al Teatre Lara, i m’incorporaré a ‘Flashdance’. 

Has estat també de convidada a ‘Tu cara me suena’, ¿et veuries participant en un futur?

¡Tant de bo! M’encantaria. Mira que ho vaig passar malament la primera vegada imitant Raffaella Carrà, vaig patir moltíssim perquè la pressió és molt gran. Però la segona vegada, amb ABBA, ho vaig disfrutar molt més i m’ho vaig passar molt bé. Ara estic esperant que em truquin per a una tercera, perquè m’encanta. És una fórmula meravellosa i una feinada que ningú s’imagina. Seria un repte personal meravellós. Tinet, ¡truca’m!

Notícies relacionades

També t’hem vist molt a ‘Late motiv’ imitant per exemple Lady Gaga...

No tinc personatge fix però he fet moltes imitacions en ‘Late motiv’. M’imposa menys perquè soc com casa. Conec molt l’equip. No he de fer un numeràs com a ‘Tu cara me suena’, es grava i així queda passi el que passi. Hem fet moltes tonteries, com quan he fet de Constitució amb Andreu o de cap de protocol. M’agrada molt el programa, té molta qualitat. 

Temes:

Atresmedia