Programació

8-M a Viladecans: exposició fotogràfica, xerrades i manifestació per visibilitzar la desigualtat

Durant aquest mes de març la ciutat ha preparat diferents activitats per reivindicar la lluita

8-M a Viladecans: exposició fotogràfica, xerrades i manifestació per visibilitzar la desigualtat

ayuntamiento de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Viladecans (Baix Llobregat) ha llançat la programació per commemorar el Dia Internacional de les Dones per reivindicar la igualtat, i ho fa amb la celebració d’un 8-M carregat de memòria, així com de propostes per a totes les edats.

L’acte central del 8 de març tindrà lloc a la plaça de la Vila, amb la lectura del manifest en un acte institucional. A més, a la tanca del parc de Can Xic hi haurà una exposició fotogràfica anomenada ‘Dones de Viladecans i espais públics. Passat i present’, que busca reconèixer el paper de les dones locals en l’esfera pública des de fa unes dècades fins a l’actualitat. El dia abans a la tarda es farà una xerrada a càrrec de Laia Lligadas, en què parlarà dels primers moviments feministes a Viladecans durant la Transició.

El 8-M a la tarda hi haurà una sessió de cine amb la pel·lícula ‘Quiero ser como Bechkam’, al casal de la Montserratina i jocs al carrer, a la plaça de la Constitució, amb perspectiva de gènere, que pretenen educar els nens sense estereotips de gènere i donar valor a la diversitat. Els participants del Projecte Comunitari de Serveis Socials i l’Ateneu de les Arts per a familiars amb nens i joves amb dependència i diversitat funcional, representaran l’obra de teatre ‘Mujer tenías que ser’, el dissabte 11 de març, amb una crítica sobre com el fet de ser dona ha marcat i condicionat la vida de les dones.

Quant a l’àmbit esportiu, no faltarà la reivindicativa Cursa de la Dona, que es farà el 12 de març i per a la qual ja estan obertes les inscripcions.

Notícies relacionades

Finalment, el 25-M, es farà la jornada feminista ‘Construïm igualtat, fem polítiques feministes’, que tindrà com a convidada Raquel Riba Rossy, il·lustradora i creadora del personatge Lola Vendetta. A més, hi haurà rondallaires, tallers per a nens i tallers d’autodefensa, diversitat i feministes i d’eines de comunicació, així com dos concerts.

Llegeix totes les notícies de Viladecans a EL PERIÓDICO Viladecans