Solidaritat

Viladecans contra el Càncer dona 25.000 euros per a la investigació del càncer hereditari

L’entitat ha entregat el xec a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge

Viladecans contra el Càncer dona 25.000 euros per a la investigació del càncer hereditari

ayuntamiento de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Associació Viladecans contra el Càncer va entregar aquest dimarts 24 de gener a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), un xec de 25.000 euros per ajudar al finançament de la investigació contra el càncer hereditari.

L’acte es va celebrar a l’Ateneu de Entitats Pablo Picasso,  amb la presència de l’alcalde de Viladecans (Baix Llobregat), Carles Ruiz; la presidenta de l’Associació Viladecans contra el Càncer, Maria Gato; el director de l’IDIBELL i cap del grup d’investigadors del càncer hereditari, Gabriel Capellà, i el coordinador del programa de Medicina Regenerativa de l’institut, Ángel Raya.

L’acte també va servir per presentar el pròxim projecte solidari de l’entitat, que anirà dirigit al programa de diagnòstic i tractament precoç del càncer de pell dirigit pel servei de Dermatologia de l’Hospital de Viladecans.

«Un any de ressorgiment»

Maria Gato va agrair la feina de totes les persones que han treballat durant un any per recaptar els diners solidaris. Gato va explicar que «ha sigut un any de ressorgiment, en què les entitats s’han bolcat amb moltíssimes activitats i suport, cada una amb el que ha pogut, i per això aquest dia que entreguem la recaptació és molt especial perquè podem agrair a tothom la seva solidaritat».

A més de l’entrega del xec a l’IDIBELL, Yolanda Fortuño, cap del servei de Dermatologia de l’Hospital de Viladecans, va presentar el projecte per aquest 2023 que rebrà l’ajuda econòmica de Viladecans Contra el Cáncer.

Notícies relacionades

Fortuño va assegurar que el suport de l’entitat «ens podrà ajudar a impulsar un pla pilot per potenciar la detecció primerenca del càncer de pell des de l’assistència primària i el seu tractament, una cosa molt important perquè els melanomes que són un càncer molt agressiu i que el 2040 es preveu que ja siguin el primer tipus de càncer entre els homes». Fortuño va acabar remarcant que amb la recaptació s’aconseguirà «el material tecnològic necessari per prendre imatges a les consultes i formar els professionals per utilitzar-lo».

Llegeix totes les notícies de Viladecans a EL PERIÓDICO Viladecans