A la Diputació de Barcelona

El Baix Llobregat, la comarca amb més abocaments incontrolats amb risc d’incendi

  • Així ho determina la Diputació de Barcelona a través del Pla de Vigilància i Informació contra Incendis (PVI)

  • El Vallès Occidental el segueix en segona posició

El Baix Llobregat, la comarca amb més abocaments incontrolats amb risc d’incendi
1
Es llegeix en minuts
ACN

La Diputació de Barcelona, a través del Pla de Vigilància i Informació contra els Incendis (PVI), ha detectat des del 21 de juny més de 600 abocaments amb risc de provocar un foc.

És pràcticament el mateix nombre de vessaments que es van detectar l’estiu passat durant els dos mesos i mig de tota la campanya, fins a l’1 de setembre.

Per comarques, aquest any el Baix Llobregat i el Vallès Occidental són les que per ara acumulen més abocaments, amb 125 i 108 punts incontrolats, respectivament. La llista la continuen l’Anoia, el Vallès Oriental i Osona, amb 87, 72 i 46 casos.

Des que el PVI es va posar en marxa, la Diputació ha desplegat 4.000 actuacions i ha informat 37.000 persones.

El Berguedà a la cua de la llista

Quant a la resta de comarques de l’ens, a l’Alt Penedès s’han detectat 46 vessaments, al Maresme n’hi ha hagut 40 i al Garraf, 33. La llista la tanquen el Bages, amb 26 casos; el Moianès, amb 12, i el Berguedà, amb 7.

Més de la meitat dels abocaments detectats durant aquest mes i mig han sigut en camins, pistes o boscos, mentre que un centenar han sigut en urbanitzacions o masies.

També n’hi ha hagut seixanta en zones agrícoles o forestals, mentre més de mig centenar han estat en zones urbanes o polígons. Quant al tipus de vessaments, 421 dels 700 detectats van ser desaprofitaments, mentre que 138 casos van ser incidències en infraestructures.

Inspeccions fins al setembre

Alhora, la Diputació destaca les intervencions dissuasives. Se n’han fet quaranta per l’ús d’eines que generen espurnes i una trentena per barbacoes que no complien la normativa.

Notícies relacionades

Les inspeccions i actuacions del Pla de Vigilància i Informació contra els incendis es continuaran desplegant fins l’1 de setembre en col·laboració amb els ajuntaments i les Agrupacions de Defensa Forestal.

Llegeix més notícies del Baix Llobregat a les edicions locals de Viladecans, Gavà, Sant Boi i Esplugues d’EL PERIÓDICO

Temes:

Viladecans Gavà