Festa Major d’Hivern

Viladecans presenta l’Àlex i l’Eulàlia, els seus nous gegants «moderns»

Substitueixen la Paquita i el Josep que portaven ballant per a la ciutat uns 65 anys

Viladecans presenta l’Àlex i l’Eulàlia, els seus nous gegants «moderns»

Ayuntamiento de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Josep i la Paquita, gegants de Viladecans (Baix Llobregat) des de fa uns 65 anys s’han acomiadat per donar la benvinguda a l’Eulàlia i l’Àlex, dos nous gegants més «lleugers, joves i moderns» que han arribat a la ciutat del Baix Llobregat vestits amb la indumentària tradicional de la Tornaboda, el ball tradicional que comparteix el municipi amb Gavà (Baix Llobregat).

Els gegants s’han fabricat a l’Estudi Toni Sant Mujal de Cardona, l’artista i el seu equip han afegit tocs personals als gegants, com ara pírcings i un auricular sense fil a l’orella de l’Àlex, trets característics que tenen l’objectiu de representar la joventut del 2022.

Molt més lleugers

L’Àlex pesa 37 kg i fa uns 3,60 m; en canvi, l’Eulàlia fa 3,45 m i té un pes de 30 kg. Això fa que siguin més lleugers que els seus predecessors, que arribaven a pesar a prop dels 50 kg, un dels principals motius del canvi.

L’Àlex i l’Eulàlia porten aquests noms per Eulàlia Amat, dona que va donar el seu patrimoni per fomentar la cultura del municipi, i Àlex, un veí de la ciutat molt relacionat amb les activitats d’oci i cultura de Viladecans i un membre dels Diables de Viladecans que va fer ballar durant molts anys el Josep i la Paquita.

Notícies relacionades

Ara la ciutat del Baix es troba en el context de la Festa Major d’Hivern on es va celebrar el comiat diumenge passat, 23 de gener, de la Paquita i el Josep i es va donar la benvinguda als nous gegants moderns.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Viladecans