Tancament de línies de P3

L’Escola Germans Amat i Targa de Viladecans comptarà amb una línia de P3 menys el curs que ve

Les preinscripcions de cara al 2021/2022 indiquen que serà necessari eliminar aquest grup i el centre ja treballa amb aquesta idea

L’Escola Germans Amat i Targa de Viladecans comptarà amb una línia de P3 menys el curs que ve
1
Es llegeix en minuts

Si no hi ha canvis d’última hora, l’escola Germans Amat i Targa de Viladecans (Baix Llobregat) es veurà obligada a tancar una de les seves dues línies de P3 de cara al curs 2021-2022. Durant aquest curs, l’escola compta amb 34 alumnes de P3 dividits en dos grups per aconseguir una atenció més personalitzada i respectar així les mesures de seguretat imposades per la pandèmia i l’eliminació d’una de les línies es veu amb preocupació.

Aquest any, el centre ha fet esforços per mantenir tots els cursos desdoblats en dues línies i garantir així grups bombolla reduïts i «un treball més individualitzat» per a tots els nens i nenes. La seva directora, Victoria Villatoro, és conscient de la reducció demogràfica del municipi, però es mostra molt preocupada pel tancament d’aquesta classe: «ha sigut un procés dolorós», i aposta per la reducció de les ràtios.

Per la seva banda, la Federació d’Associacions de Famílies d’Alumnes dels Centres Educatius i Públics de Viladecans (FAPA Viladecans) denunciava la retallada a les seves xarxes socials i ho classifiquen com una «desinversió en l’escola pública».

Tancament de línies

El Departament d’Educació declara que han rebut 26 sol·licituds de preinscripció per al curs de P3 de l’Escola Germans Amat i Targa, que no són suficients nens i nenes per fer dos grups i que el municipi té una ràtio mitjana de 22 alumnes per classe, per la qual cosa les places estan garantides. És per això que s’ha decidit tancar aquesta línia.

A tot Catalunya està previst que el curs que ve s’ofereixin 3.080 grups de P3 entre escola pública i concertada, 23 grups menys que l’any anterior. I es preveu tenir 3.241 alumnes menys d’aquesta edat respecte al curs 2020/2021.

Notícies relacionades

El director general de Centres Públics del Departament d’Educació, Josep González-Cambray, va expressar al març la seva intenció de «mantenir l’oferta de P3 i reduir les capacitats per lluitar contra la segregació escolar i garantir una escolarització equilibrada de l’alumnat» en la roda de premsa de presentació de la preinscripció escolar per als ensenyaments d’educació infantil, primària i secundària.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO