CULTURA POST Covid-19

Viladecans inaugura un festival cultural a través d'Instagram

Els Diables de Viladecans inauguraran la mítica encesa del Castell de Focs per entrar a la revetlla

A través de l'espai virtual se celebraran actuacions, activitats i tallers de diferents àmbits

redesok

redesok

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La fase 3 ha arribat alhora que l’estiu i, amb això, les ganes de festival i activitats de lleure. L’Ajuntament de Viladecans ha respost amb la creació del programa F’Estiu a Casa, un festival cultural que se celebrarà a les xarxes del 19 de juny al 31 de juliol

La recent pandèmia i la seva conseqüent crisi sanitària ha obligat l’Ajuntament a repensar les activitats estiuenques i portar els carrers i places a les pantalles dels ciutadans. Amb l’objectiu de garantir la seguretat i mantenir les distàncies socials, F’Estiu a Casa, es durà a terme a través de l’Instagram de Viladecans Jove, on hi haurà actuacions de diferents artistes i entitats de la ciutat. 

La revetlla entre les parets de la llar 

L’oferta cultural del festival comença aquest divendres 19 de juny amb el F’Estiu Sant Joan. Aquest bloc contindrà totes les activitats relacionades amb la revetllaEls Diables de Viladecans presentaran l’acte de l’encesa del Castell de Foc Castell de Focque els ciutadans podran veure des dels balcons. A més, hi haurà un taller de cuina per aprendre a fer la mítica coca de Sant Joan. Els actes d’aquest bloc acabaran el 23 de juny

Les revetlles hauran de quedar-se entre les parets de casa, on podran celebrar-se reunions amb amics o família, en grups de màxim 20 persones (sense comptar els que convisquin a la mateixa vivenda). Les mesures de protecció i higiene com l’ús de mascareta, mantenir les distàncies socials i rentar-se les mans amb freqüència són d’obligat compliment. 

Per evitar aglomeracions durant la nit, les platges, espais habituals de la revetlla, estaran tancades. 

Un espai musical divers, les noves festes a la fresca i un F’Estiu de cine

festes a la fresca 

El Dia de la Música comptarà amb el seu propi bloc al festival diumenge 21 de juny amb el bloc F’Estiu Musical. Els usuaris podran disfrutar d’actuacions tant de músics locals com vídeos i tallers de les escoles de música de la ciutat. Els escenaris virtuals seran testimonis de múltiples estils musicals des de cantautors a bandes homenatge. 

D’altra banda, del 26 de juny al 31 de juliol, se celebraran diferents activitatstallers i jocs a través de l’Instagram de Viladecans Jove  dins del bloc F’Estiu Oci, substituint les habituals festes a la fresca. festes a la fresca.

L’últim conjunt d’activitats serà el F’Estiu Cinema, que se celebrarà del 14 al 18 de juliol. El conegut Festival de Curtmetratges Baix Film serà l’eix central d’aquest bloc i implicarà un grup d’activitats  i tallers relacionades amb el món del cine

El teatre es queda fora de l’escenari virtual

Notícies relacionades

El Festival Internacional de Teatre i Animació al Carrer Viladecans, que hauria de celebrar la seva 31a edició aquest any, ha posposat les seves actuacions previstes per als dies 3, 4 i 5 de juliol amb la intenció de buscar noves dates i poder celebrar el festival en la seva forma tradicional. 

Més notícies de Viladecans en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA