MOBILITAT URBANA

Viladecans fa una campanya informativa sobre l'ús del patinet elèctric

Agents cíviques repartiran fullets als usuaris de VMP amb les principals prohibicions i obligatorietats sobre aquests vehicles

viladecans

viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’ús de vehicles de mobilitat personal (VMP), principalment, patinets elèctrics, s’ha incrementat a Viladecans els últims anys. «Es tracta de ciutadanes i ciutadans que opten per una opció de transport més ecològica i respectuosa amb el medi ambient que la del cotxe», expliquen des de l’Ajuntament.

No obstant, no tothom coneix o segueix les normes que la Direcció General de Trànsit (DGT) ha posat en marxa per regular-ne l’ús i és per això que el consistori del municipi del Baix Llobregat manté actiu un programa d’agents cíviques que expliquen les normes per «circular amb seguretat».

Així, les agents cíviques reparteixen als usuaris de VMP un fullet que recull les principals prohibicions i obligatorietats.

Sancions de fins a 100 euros

Els VMP són vehicles d’una roda o més, d’una única plaça, propulsats exclusivament per motors elèctrics que poden proporcionar una velocitat d’entre 6 i 25 km/h. Així ho especifica la normativa sobre aquests vehicles de la DGT, que es basa en aquests punts: està prohibit circular per les voreres i zones per als vianants; està prohibit circular amb passatgers, només hi pot anar el conductor, i està prohibit circular amb auriculars o parlant per telèfon, entre d’altres.

A més, com amb qualsevol altre vehicle, la persona que condueix té l’obligació de sotmetre’s a les proves d’alcohol i drogues. Des de l’Ajuntament recorden que l’incompliment de les normes pot comportar una sanció de fins a 100 euros.

Campanya fins a Setmana Santa

El fullet informatiu es pot aconseguir als centres d’educació secundària, equipaments municipals i botigues especialitzades. Fins a Setmana Santa, les agents cíviques seran a peu de carrer interpel·lant usuàries i usuaris en vehicles d’aquestes característiques a fi d’informar-los d’aquesta normativa.

Notícies relacionades

A Viladecans s’ha elaborat una modificació de l’ordenança de circulació local, que queda pendent d’aprovació definitiva pel ple municipal.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA